Haridusmessil Intellektika tutvustatakse maamajanduserialasid

, Maamessi projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnika väljapanek Maamessil tõotab ka tänavu rikkalikku valikut.
Tehnika väljapanek Maamessil tõotab ka tänavu rikkalikku valikut. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel aastatel on palju räägitud haritud tööjõu puudusest. Samuti tuuakse esile probleemi, et eriala lõpetanud ei asu tööle õpitud ametis, vaid toimetavad hoopis mujal. Erand pole ka põllumajandus ja metsandus.

Et tutvustada maamajandusega seotud erialasid ja töökohti ning murda maal elamisega seotud eelarvamusi, lööb Maamess 8. veebruaril kaasa haridus- ja karjäärimessi Intellektika programmis. Põnevaid erialasid tutvustavad seal praktiliste tegevuste kaudu Eesti Maaülikool, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, Luua Metsanduskool ning Järvamaa Kutsehariduskeskus. Maaelu ala eesmärk on tekitada noortes huvi valdkonnaga seotud erialade vastu ja selgitada nende ametite tulevikuväljavaateid.

Kahtlemata on Maamessil maaelu populariseerimisel suur roll. Maamess on ennekõike ärikülastajale suunatud üritus, kus tutvuda valdkonna uudistega. Samas on tegemist ühe Eesti põllumajanduse tähtsündmusega, kuhu valdkonnaspetsialistid tulevad terve perega. Messile tullakse koos kolleegidega, kooliõpilased ja tudengid tuuakse õppekäikudele, ka linnarahvas käib meeleldi uudistamas. Kindlasti on Maamessi väljapanekud läbi aastate olnud huvitavad vaadata ja andnud mõnelegi inspiratsiooni karjäärivalikuks.

* * *

Kalendrisse pilku heites on Maamess justkui veel mägede taga. Ent ekspositsioonialade broneerimisaeg saab peagi läbi, suurem osa pindadest on juba hõivatud. Kel huvi Maamessil osaleda, sel tasub esimesel võimalusel ühendust võtta.

Traditsiooniliselt koosneb Maamess neljast alateemast ehk valdkonnast: põllumajandus, metsandus, aiandus ja toidutööstus. 70 000ruutmeetrine näituseväljak on planeeritud temaatiliselt, et külastajal oleks messil lihtsam liikuda. Vt www.maamess.ee

Maamessil näeme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles