Poliitikud arutavad koos külavanematega maaelu sõlmküsimusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukandi külavanemate juhtrühma liige, endine põllumajandusminister Tiit Tammsaar sõnas, et maasturiga maale sõitvale linnainimesele võib avaneda küll idülliline pilt maaelust, kuid kõik mured ei pruugi alati olla arusaadavad.
Kodukandi külavanemate juhtrühma liige, endine põllumajandusminister Tiit Tammsaar sõnas, et maasturiga maale sõitvale linnainimesele võib avaneda küll idülliline pilt maaelust, kuid kõik mured ei pruugi alati olla arusaadavad. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti Külaliikumise Kodukant korraldatud üle-eestiline külavanemate foorum "Külavanem - maaelu kujundaja?" toob sel laupäeval Pärnusse debatile tipp-poliitikud, arutamaks valimiste eel maaelu sõlmküsimusi.

Debatil osalevad majandus- ja taristuminister Kadri Simson Keskerakonnast, riigikogu liige ja endine maaeluminister Urmas Kruuse Reformierakonnast, Vabaerakonna esimees Kaul Nurm, Elurikkuse Erakonna juhatuse liige Artur Talvik, ajakirjanik ja endine Põlva maavanem Igor Taro Eesti 200-st, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna  maaelutoimkonna koordinaator Merry Aart, Saarde vallavolikogu esimees Kadri-Aija Viik Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ning Tori vallavanem Lauri Luur Isamaast. Debatti juhib ajakirjanik Krister Paris.

Debatt algab külavanemate foorumil Pärnus Strand konverentsikeskuses laupäeval orienteeruvalt kell 15.30.

"Riigikogus jääb järjest vähemaks neid inimesi, kes ise maal elavad ja seeläbi ka igapäevaelu maal tunnevad," kommenteeris Kodukandi külavanemate juhtrühma liige, Raka külavanem, endine põllumajandusminister ja nelja varasema parlamendikoosseisu liige Tiit Tammsaar, kes ise on põline maamees.  "Seega mina soovitaksin küll valimistel eelistada oma küla või kodukandi kandidaate, sest nemad lähenevad maaelu probleemidele süvitsi."

Ei teata, kuidas EIT ellu jääb. Ehk siis e nagu elekter, i nagu internet ja t nagu teed.

Tammsaare sõnul võib mööda põhimaanteed maasturiga maale sõitvale linnainimesele avaneda küll idülliline pilt maaelust, kuid kõik mured ei pruugi alati olla arusaadavad. "Ei teata, kuidas EIT ellu jääb. Ehk siis e nagu elekter, i nagu internet ja t nagu teed," muigab ta. Pärast haldusreformi on Tammsaare sõnul maaelu suurimaks ohuks ääremaastumine. "Seda on mitmelt poolt kuulda, et vallavõimu kaugenemine teeb muret," vahendas Tammsaar.

Kõiki need kitsaskohad on varasemalt välja toodud ka Kodukandi küsitlustes, kinnitas Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk. 

"Üle-eestilisele külavanemate foorumile saavad külavanemad ja külade eestvedajad kokku tulla ja jagada nii edulugusid kui oma muredest rääkida. Koos poliitikutega on foorumil hea võimalus probleemidele lahendusi otsida," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles