Farmiloomade turvakodus on juba rohkem kui 300 asukat

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pärnumaal Mõisakülas asuv Ranna Rantšo pakub turvakodu enam kui 300 taluloomale ja -linnule, edastas "Aktuaalne kaamera". See arv on ka piiriks, kui palju abivajavaid vastu võtta suudetakse.

Koerte ja kasside varjupaigad on Eestis levinud, farmiloomade omad aga mitte. Ranna Rantšo farmiloomade turvakodu alustas ametlikult mullu kevadel, kuid hättasattunud loomi aidati seal ka varem. Siin on kitsi, hobuseid, lambaid, jäneseid, linde ja teisi.

Ranna Rantšo perenaine Ande BaikovBaikov ütles, et sageli tuuakse loomad varjupaika siis, kui mõni väiketalu on sunnitud oma tegevuse lõpetama. See on tema sõnul ühtlasi märk maaelu hääbumisest.

Jõudumööda otsitakse loomadele uusi kodusid, kuid enam kui 300 asukat on varjupaiga võimete piiriks. Abiks on näiteks toidulaod, mis annetavad müügiaja ületanud puuvilju, kuid heinaga on talvel keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles