Valmis metsanduse teemaline valijakompass

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Erametsaliit ning Metsa -ja Puidutööstuse Liit uurisid erakondade nägemust Eesti metsanduse tulevikust ning koostasid valimiskompassi, mis võimaldab igaühel võrrelda, millise erakonnaga tema nägemus kõige rohkem kokku sobib. Metsaomanikke on Eestis 100 000.

"Eestis on ligi 100 000 erametsaomanikku. Lisaks 35 000 inimest ning nende pered, kes töötavad metsa- ja puidusektoris. Metsa- ja puidusektor on üks kõige olulisemaid leiva lauale toojaid Eesti maapiirkondades," märkis erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link, kelle kinnitusel sõnul koondab metsasektor väga suurt osa eestimaalastest.

Uuringu järgi olid erakonnad üksmeelel puidule kõrgema lisandväärtuse andmise osas. Valimiskompassis küsiti metsanduse teemade kohta arvamust Reformierakonnalt, Isamaalt, SDE-lt, EKRE-lt, Eesti 200-lt, Vabaerakonnalt ning Keskerakonnalt. Lisaks töötati läbi nende erakondade valimisprogrammid.

"Küsisime suuremate erakondade arvamust metsanduse kohta, töötasime läbi nende valimisprogrammid ja reastasime erakonnad metsanduse valimiskompassile," kommenteeris Link metsanduse valimiskompassi koostamist. 

Valimiskompass pani hindeid 5-palliskaalal. Kõrgemaid punkte said Isamaa, Reformierakond ja Eesti 200, järgnesid Keskerakond, SDE, Vabaerakond ja EKRE. "Kompass annab igaühele võimaluse ka võrrelda, millise erakonnaga tema vaated kõige sarnasemad on."

Tutvu kompassiga SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles