Politseinikud pidasid kinni võõral põllul ATV-ga lõbusõitu teinud juhid

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lumesaaniga üle taliviljapõllu sõidetakse, saab vili kannatada.
Kui lumesaaniga üle taliviljapõllu sõidetakse, saab vili kannatada. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Politseinike sekkumine lõpetas kolme maastikusõiduki juhi lõbusõidu looduskaitsealal ja võõrastel põldudel.

Möödunud pühapäeva pealelõunal palusid keskkonnainspektsiooni ametnikud politseinike abi, kui olid märganud Alam-Pedja looduskaitse alal ning erapõldudel ringi rallivaid maastikusõidukeid. Keskkonnainspektorid, politseinikud, kohalikud jahimehed ja elanikud ühendasid jõud ja asusidkoos välja selgitama, kuhu kolm keelatud kohtades kihutanud masinat pagesid.

Väljakutsele reageerinud Jõgeva patrullpolitseinik Arsi Alavere kirjeldas, et esimese maastikusõiduki koos juhiga tabasid keskkonnainspektorid ühes appi tulnud vabatahtlikuga Kärevere teemaja juurest.

„Teised kaks olid aga esialgu kadunud, ent üsna pea laekus kohalikelt vihje, et masinaid olla nähtud Valmaotsa poole kihutamas. Võtsime siis meiegi suuna sinnapoole ning õigepea pidasime Valmaotsa küla lähistel metsateel kinni ka teise eest ära ajanud sõiduki,” kirjeldas patrullpolitseinik. Kolmaski maastikusõiduki juht õnnestus tänu heale koostööle kohalike ja ametnike vahel Sinikülast ühest talust varju otsinuna kätte saada.

Kuivõrd meeste toimepandud rikkumiste nimistusse kuuluvad nii ametnike eest ära pagemine, registreerimata maastikusõidukil liiklemine, looduskaitse alal sõitmine kui ka eramaal kihutamine, alustas nii keskkonnainspektsioon kui ka politsei juhtunu osas menetluse.

Patrullpolitseinik tõdes, et niipea, kui lumevaip maad katab ning pinnas krõbedaks läheb, hakkab politseile iga-aastaselt jõudma teateid „ratsanikest“, kes maastikusõidukitega maaomaniku loata võõrast pinnast üles kündma hakkavad. „Neid teateid ei ole õnneks palju, aga ka need mõned üksikjuhtumid toovad maaomanikele kaasa suuri kahjusid, mis võivad kohati ulatuda isegi tuhandetesse eurodesse,“” rääkis Alavere.

Lisaks on politsei sel talvel tegelenud mitmete juhtumitega, kus ATV-de või mootorsaanide juhid on õnnetustes viga saanud. Põhjuseks hooletus, liiga uljad sõiduvõtted ning ka purjus pea.

Näiteid viimase kahe kuu juhtumitest Lõuna-Eestis:

Tartumaal veeti ATV järel tuubirõngast, milles istunud laps paiskus kurvis vastu seisva sõiduki haagisekonksu, lõi pea ära ja sai raskelt viga ja viidi haiglaravile.

Jõgevamaal teatati, et joobes mees sõidab ringi buraaniga. Politsei pidas juhi kinni, mootorsaani juht ja kaasreisija olid joobes, muutusid politsei suhtes agressiivseks, nad viidi rahunema ja kainenema arestimajja.

Põlvamaal sõitis mees põllu peal mootorsaaniga nii, et saan käis ühel hetkel kummuli. Kiirabi andis talle esmaabi.

Põlvamaal teatati ATV juhist, kes rallib ringi ja ohustab teisi. Politseid märganuna hülgas juht ATV ning põgenes. Registreerimata ATV võttis politsei hoiule.

Võrumaal paiskusid kaks ATVga järvejääl sõitnud meest ümber nii, et said eluohtlikke vigastusi ja üks kaotas teadvuse. Nad viidi raskete vigastustega haiglasse. Kaitsekiivreid nad ei kasutanud.

Viljandimaal avastati viljapõllult ATVga sõitmise jäljed, millega tekitati kahju maaomanikule.

Viljandimaal kukkus mees ATVga vette, ise pääses õnnekombel kaldale, kuid sõiduvahend uppus. Kiirabi andis mehele esmaabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles