Teadusagentuur rahastab kolme põllumajandusteaduste ja veterinaaria granti

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Mõtus sai grandi uuringuks teemal “Piimalehmade praakimine ja hukkumine kaasaegsetes kõrgetoodangulistes piimakarjades”.
Kerli Mõtus sai grandi uuringuks teemal “Piimalehmade praakimine ja hukkumine kaasaegsetes kõrgetoodangulistes piimakarjades”. Foto: Eesti Teadusagentuur

Eesti Teadusagentuur rahastab tänavu 76 uut uurimisprojekti kogumahus 8 727 100 eurot. Suurim edukusprotsent oli arsti- ja terviseteaduste valdkonnas, madalaim põllumajandusteadustes ja veterinaarias – selles valdkonnas esitati 23 taotlust, kuid grante anti välja ainult 3.

Näiteks Kerli Mõtus (Eesti Maaülikool) sai grandi multidistsiplinaarseks uuringuks teemal “Piimalehmade praakimine ja hukkumine kaasaegsetes kõrgetoodangulistes piimakarjades”.

Projekti eesmärk on välja selgitada, millised tegurid mõjutavad lehmade karjast väljaminekut kaasaegsetes piimaveisefarmides. Saadud teadmised on olulised farmeritele, loomaarstidele ning piimaveisefarmide nõustajatele lehmade karjaspüsivust soodustavate tegevuste rakendamiseks farmides.

Selles taotlusvoorus sai rahastada umbes poole rohkem uurimisprojekte kui eelmisel aastal, samuti tõusis oluliselt rahuldatavate taotluste edukuse protsent. Pikemalt saab lugeda Eesti Teadusagentuuri kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles