Kiire internetiühenduse taotlemiseks on jäänud vaid loetud päevad

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Elektrilevi plaanib 2019. aasta märtsis alustada kiire interneti võrgu ehitamisega ning juba esimesel aastal on plaanis valguskaabli tehnoloogial põhinevasse võrku ühendada üle 10 000 hoone ehk koos kortermajadega ligikaudu 15 000 kodu, kus praegu puudub kaasaegne internetiühendus. Sooviavaldusi saab esitada kuni 31. detsembrini.

Elektrilevi plaanib üle Eesti alates 2019. aastast rajama hakata kiire interneti võrku ja järgmise viie aasta jooksul tuua see ligi 200 000 kodusse, kus täna puudub kvaliteetne internet.

Selleks, et oma plaane täpsemini koostada ja et kiire internet tuua nende inimesteni, kes seda kõige rohkem vajavad, kogub Elektrilevi sooviavaldusi, mis aitaksid võrgu rajamise plaane teha.

  • Võrgu ehitustöödega plaanitakse algust teha järgmise aasta märtsis.
  • Kui võrku konkreetses piirkonnas ehitatakse, informeeritakse kõiki elanikke, kellele luuakse võrguga liitumise võimaluse. Ka neile, kes pole Elektrilevile sooviavaldust esitanud.
  • Kiire interneti võrguga liitumise sooviavaldusi saab aasta lõpuni esitada Elektrilevi veebilehel www.elektrilevi.ee/kiireinternet
  • Paberkandjal saab avaldusi esitada paljudes omavalitsustes üle Eesti.
  • Novembris ja detsembris esitatud sooviavaldusi arvestab Elektrilevi nii 2019. aasta investeeringute järjekorra seadmisel kui ka internetivõrgu ehituse kavandamisel alates 2020. aastast.

Järgmise aasta plaanides on ettevõtte prioriteediks nn valged alad ehk piirkonnad, kus riigi poolt kogutud info kohaselt on praegu kõige suurem puudus kiire interneti võrgu järele ja kus sideoperaatoritel puudub plaan lähima viie aasta jooksul võrku ehitada. Piirkondade valikul mängisid olulist rolli ka kohaliku elektrivõrgu ülesehitus, kiire interneti baasvõrgu olemasolu, selle võimekus ning rahvastiku tihedus.

Elektrilevi kiire interneti võrk jõuab plaanide kohaselt 2023. aasta lõpuks kokku ligi 200 000 koduni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles