Pika elueaga puidutooted aitavad kliimamuutuse mõjudega toime tulla

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadustöös leidis kinnitust, et päästvaks abinõuks kliimamõjude leevendamisel on pika kasutuseaga puidutoodete kasutamine.
Teadustöös leidis kinnitust, et päästvaks abinõuks kliimamõjude leevendamisel on pika kasutuseaga puidutoodete kasutamine. Foto: Alfred Hofer / PantherMedia / Alfred Hofer

Puidu kasutamisest pika elueaga toodete valmistamiseks võib olla abi kliimamuutusega toime tulemisel ja mõjude leevendamisel, vahendab värsket doktoriväitekirja tehnikaportaal Accelerista.

Doktorant Gediminas Jasinevičius Ida- Soome Ülikoolist uuris, kuidas puidu kasutamine saab kaasa aidata kliimamuutuste negatiivsete tagajärgedega võitlemisel. Seni on tehtud hulgaliselt uurimistöid metsade kohta, kuid vähe on uuritud puidutoodete rolli. Teadustöös leidis kinnitust, et päästvaks abinõuks on pika kasutuseaga puidutoodete kasutamine.

Puude langetamisel eemaldatakse metsadest märkimisväärne kogus süsinikku, mis võib aastakümneteks kestma jääda puitmajade või mööblina.

Doktoritööst on pikemalt kirjutatud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles