Saaremaa ja Muhu toidupakkujad kogunevad täna Kuressaares

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urpo Reinthal.
Urpo Reinthal. Foto: Sille Annuk

​Täna toimub Kuressaare kultuurikeskuses Saaremaa ja Muhu toidupakkujate ja -tootjate kontakt­üritus. Alates poole viiest on kohalikke maitseid uudistama oodatud kõik huvilised.

Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepa sõnul on Kuressaares toimuv kontaktüritus Saare- ja Muhumaa toiduvaldkonna inimestele, toidutootjatele ja -pakkujatele, hea võimalus kokku tulla ning uusi koostöösuhteid luua.

“Loodetavasti annab kolmapäevane kohtumine veelgi indu juurde, et kohalik toodang jõuaks üha enam kohalike kohvikute ja restoranide menüüdesse,” lausus Raudsepp.

Ürituse eesmärk on edendada kohaliku toodangu kasutamist Saaremaa ja Muhu restoranides, kohvikutes ja teistes toitlustusasutustes ning soodustada koostööd kohalike tootjate ja toidupakkujate vahel.

Kontaktüritusel tutvustavad projekti “Baltic Sea Food” koordinaator Silja Lehtpuu ja MTÜ Eesti Maaturism juhataja Raili Mengel projekti “Baltic Sea Food” ja võrgustikku Liivimaa Maitsed ning annavad ülevaate sellest, kuidas koostöö läbi kohalik toit paremini tootjatelt toidupakkujateni jõuab.

Lisaks räägib Airi Vetemaa mahepõllumajanduse koostöökogust mahetooraine kasutamisele viitavast ökomärgisest.

Ürituse käigus toimub ka seminar, kus restorani YliCool looja ja peakokk ning Eesti peakokkade ühenduse liige Urpo Reinthal jagab oma kogemusi peakokana töötamisest ja räägib, millised on tema koostööalased ootused kohaliku toidu pakkujatele ning tootjatele.

Pärast seminari, kell 16.30 avatakse uksed ka linnarahvale ning kõik soovijad saavad osta uusi ja põnevaid kohalikke toidutooteid Saaremaa ja Muhu väiketootjatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles