Kanepi kandi kaup sai oma märgi

Maarius Suviste
, Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd saavad Kanepi valla ettevõtted kasutada oma toodetel märki „Kanepi kandi kaup”. Logo eesmärk on tutvustada valda ning valla territooriumil valmistatavaid tooteid. Märki võib kasutada nii toidu- kui ka tööstuskaupadel.
Nüüd saavad Kanepi valla ettevõtted kasutada oma toodetel märki „Kanepi kandi kaup”. Logo eesmärk on tutvustada valda ning valla territooriumil valmistatavaid tooteid. Märki võib kasutada nii toidu- kui ka tööstuskaupadel. Foto: Kanepi vald

Põlvamaal asuv Kanepi vald tuli välja ainulaadse oma toodete märgiga – „Kanepi kandi kaupˮ.

Nüüd saavad Kanepi valla ettevõtted kasutada toodetel nimetatud märki. Logo eesmärk on tutvustada Kanepi valda ja valla territooriumil valmistatavaid tooteid. Märki võib kasutada nii toidu- kui ka tööstuskaupadel.

Märk on tuletatud Kanepi valla vapist, sellel on kohanimest tuletatud sümbol. Logo autor on Kanepi vallas asuva Viia-Jaani labürinditalu peremees Aivar Täpsi.

„Loodame, et märk aitab ettevõtetel oma tooteid nähtavamaks teha ja neid paremini turustada,ˮ ütles Kanepi vallavanem Andrus Seeme. „Tarbige ikka eestimaist ja Kanepi kandi kaupa!ˮ

Tänavu kevadel tegi kanepileht vapil ja lipul Kanepi hetkega maailmakuulsaks – kulutulena üle ilma levinud uudis tõi Põlvamaa valla pildile ka teisel pool maakera. Nimelt valis Kanepi volikogu nii vapile kui ka lipule kanepilehe.

Alla 5000 elanikuga valla vapil kujutatakse rohelisel kilbil hõbedast, seitsme rootsudega lehekesega, kergelt allapoole laieneva varrega kanepilehte. Vapi värvid on tuletatud taime värvist.

Sümbol on valla teatel Kanepi piirkonda sümboliseerivana kasutusel olnud juba vähemalt 150 aastat. Kanepi Laulu Selts käis oma asutamise aastal 1869 esimesel üldlaulupeol lipuga, millel kujutatud kanepivihku. Kujutist on varasemalt kasutatud Kanepi keskkooli sümboolikana ja Kanepi Jaani koguduse lipul.

Kanepi valla lipu kangas jaguneb kolmeks, ruudukujulisel valgel kesklaiul on rootsudeta roheline kanepileht, äärtes rohelised püstlaiud. Rohelised laiud lipu äärtes sümboliseerivad Kanepi vallaga ühinenud Kõlleste ja Valgjärve valda. Kanepilehega Kanepi valla tegi mitu korda kuulsamaks kunstnik Tõnu Kukk.

Kanepi vald on võtnud südameasjaks populariseerida tööstuslikku kanepit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles