Omavalitsused saavad taotleda Kredexi elamufondi investeeringutoetust

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellingud. Foto on illustreeriv.
Tellingud. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohalikud omavalitsused saavad esmaspäevast taotleda Kredexilt elamufondi arendamiseks investeeringutoetust, mille maksimaalne toetussumma kõigi taotlusvoorude peale kokku on 2,5 miljonit eurot omavalitsuse kohta.

Taotlusi saab esitada 4. veebruarini ja toetust saab kuni 50 protsenti, ülejäänud kulutused tuleb kanda omavalitsuse eelarvest.

Seni on toimunud kaks taotlusvooru, mille käigus on 14 omavalitsusele eraldatud toetust 18 üürielamu püstitamiseks või olemasoleva hoone rekontsrueerimiseks kogusummas 16 miljonit eurot.

"Paljudes Eesti paikades on tekkimas uusi töökohti, kuid elamufond on vananenud ning heade elukohtade puudusel jäävad töökohad täitmata. Selleks, et elu Eestis areneks ka suurtest linnadest väljaspool, tuleb riigil kaasa aidata nii töö- kui elukohtade loomisel kui ka vajalike teenuste tagamisel," ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi elamuvaldkonna juht Regina Michaelis.

Selleks, et elu Eestis areneks ka suurtest linnadest väljaspool, tuleb riigil kaasa aidata nii töö- kui elukohtade loomisel kui ka vajalike teenuste tagamisel.

Kredexi eluaseme- ja energiatõhususe divisjoni juhi Triin Reinsalu sõnul on kohalikel omavalitsustel suur huvi kaasaegsete ning energiatõhusate elamispindade rajamise vastu.

"On positiivne, et lisaks uute üürielamute ehitamisele, kasutatakse toetust ka olemasolevate hoonete terviklikuks rekonstrueerimiseks. Nii näiteks plaanib Valga Linnavalitsus korda teha ehitismälestise, mis kindlasti mõjub positiivselt linnaruumile laiemalt, aidates seejuures leevendada ka üüripindade puudust," ütles Reinsalu.

  • Kohaliku omavalitsuse elamufondi arendamise toetust saab kasutada uute hoonete rajamiseks või olemasolevate rekonstrueerimiseks.
  • Toetus on eelkõige mõeldud tööjõu mobiilsuse suurendamiseks üle Eesti, kuid täidab samas ka eesmärki võimaldada madalapalgalistel spetsialistidel endale kaasaegset eluaset üürida.
  • Samuti saab toetust taotleda üürielamute rajamiseks vähekindlustatud sihtgruppidele.
  • Kokku panustab riik üürielamute arendamisse kolme aasta jooksul enam kui 60 miljonit eurot, millest üle 16 miljoni euro on juba varasematest voorudest laekunud taotlustega kaetud.

Seni on toetus eraldatud 14 omavalitsusele, kokku 18 hoone jaoks, millest uusehitisi on 10 ja rekonstrueeritavaid hooneid kaheksa. Taotlusi on esitatud üle-eestiliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles