Imavere rapsitehase tellija ja ehitaja pöörasid tülli

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapsiseemne töötlemise tehasele Imaveres pandi nurgakivi veebruaris.
Rapsiseemne töötlemise tehasele Imaveres pandi nurgakivi veebruaris. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Farm In Productions OÜ lõpetas Imavere rapsiseemne töötlemise tehase ehitajaga koostöö, ehitusettevõte Wesico Project nõuab omakorda Harju maakohtule esitatud avalduses tellijalt 400 000 eurot tehtud tööde katteks, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Eesti piimatootjate ühisprojektina valmivale tehase esimene etapp ehk 15 000 tonni mahutav teraviljahoidla pidu valmis olema 2018. aasta saagikoristuseks ja aasta lõpul käivitatama ka õlikultuuride pressimisliinid. Praeguseks on aga tellija ehitajale lepingu aga üles öelnud.

“Ehitaja lepingu ülesütlemine on, jah, toimunud. Praegu käib dokumentide kokkupanek ja kooskõlastamine, nii et me ei saa seda avalikult kommenteerida,” ütles ettevõtte tegevjuht Urmas Pallon, kuid lisas, et kõik vaidlused tulenevad lepingust ja et ettevõttel pole ehitaja ees maksmata arveid.

Ega meil palju ehitada ei jäänud - ma arvan, et kuskil kaks nädalat oleks jäänud teha ja oleks kõik asjad valmis olnud.

Peatöövõtja, Wesico Project juhatuse liige Anti Mölter tunnistas, et probleemid algasid sellest, et projekteerimise ja ehitamise tähtajad olid liiga lühikesed. Samas põhjendas Mölter ettevõtte otsust õlitehase tellija kohtusse kaevata sellega, et arveid ei makstud õigeaegselt.

“Ega meil palju ehitada ei jäänud - ma arvan, et kuskil kaks nädalat oleks jäänud teha ja oleks kõik asjad valmis olnud,” märkis ehitusettevõtte juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles