PRIA uuendab põllumassiivide andmeid

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ortofoto. Pilt on illustratiivne.
Ortofoto. Pilt on illustratiivne. Foto: Maa-amet

Sel aastal tegi Maaamet uued ortofotod Eesti põhjapoolsema osa kohta. Nende alusel vaatab PRIA põllumassiivide ja maastikuelementide piirid üle ning uuendab neid, kui looduses on toimunud muudatused, vahendab PRIA uudiskiri.

Piiride uuendamine kestab novembrist aprillini ning uuendatud andmed jõuavad jooksvalt veebikaardile. Kuni põllumassiiv on veel üle vaatamata, on sel veebikaardil https://kls.pria.ee/kaart/ põllumassiivi infoaknas kirjas staatus „M-muutmisel“.

Pärast ülevaatamist saab staatuseks „K-kinnitatud“. Kuna PRIA pärast muudatuste tegemist eraldi teavitust ei tee, siis on taotlejatel vaja oma põllumassiivide veebikaardil ise silma peal hoida. Kui põllumassiiv on saanud kinnitatud staatuse, siis on see üle vaadatud.

Kui taotleja leiab, et tehtud muudatus ei vasta tegelikule olukorrale looduses, siis tuleb tal sellest PRIAle teada anda vana e-PRIA teenuse „Põllumassiivi või maastikuelemendi piiri ettepanek“ kaudu, esitades uue piiri koos selgitustega selle kohta, mis on muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles