Läänemaa toidunädalal tutvustatakse kohalikke väiketootjaid

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juurviljad.
Juurviljad. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodukant Läänemaa tegevjuht Kaja Karlson ütles "Aktuaalsele kaamerale", et väiketootjate tähelepanu on sageli eeskätt toidu tootmisel ja turundustöö jääb mõnikord tagaplaanile. Kohaliku tooraine senisest suurem kasutamine näiteks restoranides eeldab tootjate koostööd.

"Iga üksiku restorani kogused võib-olla ei ole väga suured, küsimused on tarnekindluses ja tooraine võib-olla ka püsivas kvaliteedis, et siis siin ongi sellised lahendused vajalikud, kus siis tootjad, kas siis lahendavad logistikat ühiselt või siis tekitavad mingid ühiseid vaheladusid või müügipunkte, kus siis restoran saaks ka väga mugavalt oma toote kätte," selgitas Karlson.

Pühapäevani kestev Läänemaa toidunädal juhib nii tavatarbijate kui ka söögikohtade tähelepanu kohalike väiketootjate tooraine kasutamisele. Üritused nagu Läänemaa toidunädal annavadki võimaluse tootja ja tarbija paremini kokku viia.

Vaata "Aktuaalsele kaamera" saatelõiku siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles