Elektrilevi kogub kiire interneti võrgu liitumissoove aasta lõpuni

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporters / Scanpix

Võrguettevõte Elektrilevi, kes tunnistati edukaks pakkujaks riigi kiire interneti võrgu niinimetatud viimase miili konkursil, pikendab sidevõrguga liitumise sooviavalduste tähtaega aasta lõpuni.

Elektrilevi kavatseb internetivõrgu ühendusi luua nii riigi toetusega niinimetatud valgetele aladele kui ka omafinantseeringuga väljapoole seda, klientide jaoks on liitumistingimused samad, teatas ettevõte.

Elektrilevi rajab sidevõrgu elektritaristule ja pakub neutraalset võrku, mille kaudu toob internetiteenuse kohale kliendi valitud operaator.

«Tegemist on sarnase mudeliga nagu täna elektriturul: võrk on sama, aga teenusepakkujad – kas siis elektrimüüjad või kõnealusel juhul sideoperaatorid - erinevad vastavalt kliendi valikule,» ütles Elektrilevi juhatuse liige Taavo Randna.

Kuid riigi toel ehitatav sidevõrk on vaid üks osa meie koguplaanist. Täiendavalt ehitame veel võrguühendusi nii maale kui ka linna, kus täna kvaliteetset kiiret internetiühendust ei ole.

Augusti lõpuks laekus Elektrilevile üle Eesti ligikaudu 35 000 sooviavaldust avatud internetivõrguga liitumiseks.

«Kuid riigi toel ehitatav sidevõrk on vaid üks osa meie koguplaanist. Täiendavalt ehitame veel võrguühendusi nii maale kui ka linna, kus täna kvaliteetset kiiret internetiühendust ei ole. Kui riigi toel jõuame 40 000 hooneni, siis kokku plaanime kiire interneti tuua vähemalt 100 000 kinnistuni ehk kortermaju arvestades ligikaudu 200 000 koduni,» märkis Randna.

Randma lisas, et erinevalt varasematest maakondlikest digiprojektidest vajab Elektrilevi sooviavalduse registreerimiseks isiku tuvastamist. «Investeeringud on märkimisväärsed ja nende planeerimisel tahame kvaliteetseid andmeid ja läbimõeldud soovi,» sõnas ta.

Elektrilevi pakkumine niinimetatud viimase miili ehk internetiühenduse tarbijani viiva sidevõrgu väljaehitamiseks tunnistati parimaks 26. oktoobril. Pärast 30 päeva möödumist tulemuste avalikustamisest ehk eeldatavasti novembri lõpus sõlmib Tehnilise Järelevalve Amet eduka pakkujaga lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles