Messil arutletakse, milline on tark tööstus

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suurim masinatööstusmess Instrutec 2016. aastal.
Eesti suurim masinatööstusmess Instrutec 2016. aastal. Foto: Eesti Näitused AS

7.-9. novembrini toimub Eesti Näituste messikeskuses Eesti suurim rahvusvaheline masinatööstuse mess Instrutec 2018. Valdkonna tippjuhid kogunevad messile, et arutada järgmise viieks aasta arenguid.

Messil tutvustab ligi 90 tööstusvaldkonna ettevõtet uusimaid tooteid ja teenuseid, demoalal saab näha Eestis toodetud tippseadmeid ning toimub targa tööstuse digitaliseerimise infopäev ning visiooniseminar tööstuse tippjuhtidele.

Messikeskusesse tuuakse esinduslik tootmistehnika valik, mida on võimalik messikeskkonnas reaalselt töötavana näha. Samuti leiab messilt valiku erinevates tootmisprotsessides kasutatavaid tööstusroboteid, automaatika ja tarkvaralahendusi pakkuvaid ettevõtteid.

Näiteks tulevad tartlased välja aasta eest valminud ja juulis Targa Tööstuse ideepäeva võitnud Fractory.co veebitarkvaraga, mis annab laserlõikuse hinnapakkumise ühe minutiga.

«Messi peaksid külastama kõik, kes on igapäevaselt tegevad tööstusvaldkonnas või kes tunnevad selle teema vastu huvi,» ütles Instruteci projektijuht Epp Sultsmann. «Messil saab uusi teadmisi ja kogemusi ja leiab koostöövõimalusi vahetust allikast. Instrutecile on oodatud ka tehnoloogiahuvilised noored, messilt saadud praktiline kogemus aitab ellu viia edasisi karjäärivalikud just tehnoloogiavaldkonnas.»

Messi teabeprogrammi läbivaks teemaks on tööstuse digitaliseerimine.

Käesoleva aasta Instruteci messi üks tippsündmusi on kogu neljapäevase päeva kestev targa tööstuse ideepäev. Ideepäeva eesmärk on koguda ideid tööstussektori või sellega seotud ettevõtete probleemide ja väljakutsete lahendamiseks. Ettevõtted on esitanud lahendamiseks 12 probleemi, mis on seotud kas toote- või teenusearendusega või ettevõtte töökorralduse ja siseprotsessiga.

Messi üks kõrghetki on reedel toimuv tippjuhtide päev, kus arutatakse läbi tööstusvaldkonna suunad ja arengud järgneva viie aasta lõikes, jagatakse kogemusi ressurside kokkuhoiust ning näiteid sellest, kuidas tänapäevane tehnoloogia tagab efektiivsuse.

Samuti toimub kogu kolmepäevase messi vältel ohtralt seminare masinatööstuse olulistel teemadel.

24. Tallinna rahvusvaheline tootearenduse-, tootmistehnika-, tööriista-, allhanke– ja tehnohooldusmessi Instrutec 2018 programmiga saab tutvuda siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles