Meie toidutootjad osalevad Pariisis suurel toidumessil

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIAL kuulub Euroopa ja kogu maailma tähtsaimate toidumesside hulka. Tänavu osaleb sellel 7020 eksponenti 109 riigist.
SIAL kuulub Euroopa ja kogu maailma tähtsaimate toidumesside hulka. Tänavu osaleb sellel 7020 eksponenti 109 riigist. Foto: Erakogu

Homseni toimub Pariisis Nord Villepinte messikeskuses üks suuremaid rahvusvahelisi toiduainetööstuse messe maailmas SIAL 2018, kus osaleb kümme Eesti toidutootjat: Balsnack, Chocolala, Eesti Sai, Karila, Arke Lihatööstus ja Nõo Lihatööstus, E-Piim, Farmi Piimatööstus ja Saaremaa Piimatööstus ja Salvest.

Eesti toidutootjate esinemist korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, mille juhatuse liige Tiina Saron räägib, et eksport on väikeriigi Eesti jaoks üliolulise tähtsusega. „Ettevõtete innovatiivne tootearendus ja paindlikkus tootmisel ning aktiivne välissuhtlus tagavad ka eduka müügi uutel turgudel. Nii oma toodete tutvustamiseks kui ka uute ideede ning kontaktide saamiseks on Pariisi mess olnud meie ettevõtjatele oluliseks sündmuseks,” kinnitab ta.

E-Piima juht Jaanus Murakas räägib, et nende jaoks on rahvusvavhelistel messidel osalemine olnud olulisel kohal ettevõtte loomisest saadik. „Ka Pariisis oleme käinud sellest ajast, mil Eesti seal oma stendiga esimest korda esines. Oleme mõistnud, et rahvusvaheliste kaubandusprtneritega suhtlemises on väga oluline järjepidevalt näidata oma toodangut ja kohalolekut. Pariisis saime kunagi esimest korda näiteks kokku ka oma Jaapani kaubanduspartneritega, kuhu oleme nüüd eksportimas oma toodangut. Ja tänavusel messil oleme nende ja mitmete teiste partneritega taas kokku saanud või saamas,” selgitab ta.

SIAL kuulub Euroopa ja kogu maailma tähtsaimate toidumesside hulka. Tänavu osaleb sellel 7020 eksponenti 109 riigist. Pariisi kogunevad toiduainetööstuste ja kaubanduse esindajad üle maailma, mistõttu ei piirdu Eesti tootjate huvi pelgalt Prantsusmaa turuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles