Metsä Wood avas uue kasevineeritehase

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kasevineeritehas Eesti puitu ei kasuta, tooraine tuleb Soomest.
Pärnu kasevineeritehas Eesti puitu ei kasuta, tooraine tuleb Soomest. Foto: Erakogu.

Täna avati Metsä Groupi puittoodetele spetsialiseerunud Metsä Woodi uus Pärnu kasevineeritehas. Metsä Woodi 55 miljoni eurone investeering Pärnu kasevineeritehasesse on vastuseks kasevineeri kasvavale nõudlusele maailmaturul.

Kasevineeri kasutatakse peamiselt ehitus- ja transporditööstuses.

„Metsä Woodi investeering on üks suuremaid välisinvesteeringuid, mis viimastel aastatel Eestisse tehtud on. Oluline on, et investeeritakse väljapoole Tallinna,” sõnas avamisel ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.

Metsä Woodi uue vineeritehase investeeringu kogumaht on 55 miljonit eurot. Selle investeeringu Eestisse jõudmisele aitas kaasa ka EAS suurettevõtte toetusega kahe miljoni euro ulatuses, et luua Pärnumaale 200 uut töökohta.

„Oleme Metsä Woodis tootmisefektiivsuse strateegia elluviimise nimel viis aastat pühendunult tööd teinud. Pärnu kasevineeritehase avamine on sobivaks kulminatsiooniks ettevõttes läbi viidud 100 miljoni eurosele investeeringute programmile, mille tulemusel paraneb meie toodete kõrge kvaliteet ja meie konkurentsivõime turul,” ütles peadirektor Ilkka Hämälä oma avamiskõnes.

Pärnu kasevineeritehase tootmisvõimsus on 50 000 kuupmeetrit aastas, mis tähendab 30 000 kuupmeetri lisandumist Metsä Woodi kogu tootmisvõimsusele. Täisvõimsusel tööle hakates saab tehases tööd umbes 200 inimest. Kasvav tööstusharu pakub huvi ka tööturul ning tehasesse on leitud väga motiveeritud ja arenemisvõimeline meeskond, mida suurendatakse järk-järgult.

Pärnu kasevineeritehases kasutatav tooraine, kasespoon, valmistatakse Kesk-Soomes Äänikoskis. Spooniks kasutatav puit hangitakse Soomest, peamiselt Metsä Groupi omanikele kuuluvatest metsadest. Äänikoski spooni- ja Pärnu kasevineeritehas moodustavad tööstusliku kompleksi, mille mõlemad osad peavad koos sujuvalt toimima. Pärnu tehase täisvõimsus on plaanis saavutada 2019. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles