Kahe farmi munad võivad olla saastunud salmonella bakteriga

jaga E-post prindi artikkel saada vihje Loe ja lisa kommentaare

Ettevaatlik tasub olla munadega, mis on märgistatud tootekoodidega 3EE16710 ja 2EE31531. Tootekood on leitav munakoorelt.

FOTO: Erakogu.

Veterinaar- ja Toiduamet (VTA) annab teada, et OÜ Sanlind kahest farmist pärinevad munad võivad olla saastunud salmonella bakteriga. Munad on tarbijale ohutud, kui neid toidu valmistamisel kuumtöödelda.

Võimalik saastumine võib puudutada Kodutalu, Kodukoha, Pisihää, Hiigelhää ja Hüva nimede all turustatavaid mune, mille parim enne kuupäev jääb vahemikku 15. oktoober kuni 26. oktoober. Antud munad on märgistatud tootekoodidega 3EE16710 ja 2EE31531. Tootekood on leitav munakoorelt. Juhul, kui tarbija on ostnud antud mune, siis tuleks neid enne söömist korralikult kuumtöödelda. Salmonella bakter hävib kuumutamisel 70 kraadi juures. Muna tuleb keeta vähemalt 10 minutit, suuri ja hiidmune kauem. Praadimisel tuleb muna korralikult küpsetada mõlemalt poolelt.

VTA on kõnealusest farmidest peatanud munade väljaveo ja kaubandusvõrgust on võimalikud saastunud munad kõrvaldatud.

Tagasi üles