Norcari väiketraktor sobib nii farmi kui ka metsa

Ain Alvela
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roomikutega varustatud Norcar 7545 4T on tänu oma heale maastikuläbivusele tõhus abimees kõikidel talutöödel, sest noole otsa saab haakida palju masinaid, alates frontaallaadurist ja lõpetades puuriga aiapostide aukude puurimiseks.
Roomikutega varustatud Norcar 7545 4T on tänu oma heale maastikuläbivusele tõhus abimees kõikidel talutöödel, sest noole otsa saab haakida palju masinaid, alates frontaallaadurist ja lõpetades puuriga aiapostide aukude puurimiseks. Foto: Norcar Ab

Norcari väiketraktorid, millele raame toodetakse Eestis Kohila lähedal, on tõhusad abimehed nii farmis kui ka metsas, masin saab hakkama kõikide talutöödega.

Soome kapitalile kuuluval Norcar Eestil on kaks peamist tegevussuunda: kõikvõimalike maatööde jaoks mõeldud väiketraktorite Norcar kandvate metallosade tootmine ja karusloomafarmide söödajagamismasinate Minkomatic raamide tootmine.

Peamine, mis Norcari väiketraktorit teistest analoogidest eristab, on asjaolu, et sel on rauast tehtud mitu sellist osa, mis teistel soodsama hinna saavutamiseks on valmistatud plastmassist. Näiteks porikaitsmed, kapotikaaned, iluplekid. See teeb Norcarist küll hinna poolest veidi kallima, ent selle eest kauem kestva masina.

See on väga laia kasutusotstarbega traktor, millele leiab rakendust alates ehitusest ning lõpetades haljastuse ja muude kommunaalmajanduslike töödega. Traktor on väike, kuid küllalt suure jõudlusega, hea näiteks farmis manööverdada. Eestisse müüdutest peaks kõige vanem olema juba 15 aastat ühes farmis ametis.

Norcari toodangu põhiline turg on küll Norras ja Rootsis, aga traktoreid müüakse mujalegi, näiteks on huvi suurenemine tuntav Iisraelis.

Minkomaticu söödatraktoritele tehakse Norcar Eestis raam ja söödapump. Soomes varustatakse traktor n-ö pealisehitusega, mille hulka kuulub söödamahuti. Aastas toodab Norcar umbes 500 mõlemat sorti traktorit.

Uuel, kõige võimsamal roomikutega varustatud Norcaril on väga hea läbivusvõime, nii et sellega saaks teha väiksemaid metsatöid. Roomikute lisamisega kirjutatakse masina hinnale küll peaaegu 20 000 eurot otsa ja kokkuvõttes maksab kalleim variant ligikaudu 60 000 eurot.

Väiketraktor Norcar 7545 4T

* Tootja – Soome.

* Edasimüüja Eestis – OÜ Aiatäht.

* Väga hea läbivusega minitraktor, suudab kanda-vedada kuni 1,5 tonni kaaluvat koormat.

* Soojendusega kabiin.

* Peale laadurfunktsiooni on võimalik kasutada laia valikut lisaseadmeid.

* Võimsus 45 hj.

* Kiirus kuni 10 km/h.

* Tõstevõime 1650 kg.

* Tõstekõrgus 3640 mm.

* Kaal 2200 kg.

Allikas: Oy Norcar-BSB Ab

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles