Päevalillepõld üllatas mesilasperesid

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevalill
Päevalill Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Saikla talunik Aarne Põri esmakordselt vahekultuurina mahapandud päevalillepõld osutus meeldivaks üllatuseks ilmastiku meelevalla tõttu loodetud nektarist ilma jäänud mesilasperedele, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Päevalillepõllust 400 meetri kaugusel mesilasi pidav Taavi Väli rääkis, et Aarne Põri päevalilled olid tema 20 mesilasperele suureks leevenduseks olukorras, kus kohalikud meetaimed nektarit ei andnud. «Käisin põllu juures, ühe õie peal oli nektarit võtmas neli mesilast,» rääkis Väli, kelle sõnul oli põld kuumalaine ajal mesilasi päris täis. Midagi iseäralikku mesilaste päevalillelembuses siiski ei ole, sest lõunapoolsetes riikides, nagu Ukraina, on päevalill küllaltki tuntud meetaim.

Taavi Väli sõnul saaremaist päevalillemett siiski müügile oodata ei ole. Selleks oleks päevalill pidanud varem õitsema ja tulnuks varem maha külvata. Mesi, mis sealt tuli, läks teistelt taimedelt korjatuga segamini ja eraldi päevalillemett mesinikul paraku pakkuda pole. Päevalilledelt kogutud nektar läheb mesiniku sõnul enamuses mesilaste talvesöödaks, mis muidu tulnuks mesinikul endal hankida. Internetist leitud info kohaselt pidi päevlillemesi talvesöödaks väga hea olema.

Loe lähemalt homsest ajalehest Saarte Hääl

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles