Kündmise MM-i tipud ostavad võistluskohas harjutamiseks maad

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kündmise maailmameistrivõistluste pidulik avamine reedel Einsiedeli mõisas.
Kündmise maailmameistrivõistluste pidulik avamine reedel Einsiedeli mõisas. Foto: Eesti Künniselts

Eesti mullused künnimeistrid Jüri Lai ja Indrek Zilensk jõuavad täna koju nädalavahetusel Saksamaal Baden-Württembergi liidumaal Einsiedelis toimunud kündmise maailmameistrivõistlustelt.

MM-l osales kokku 55 kündjat 30st riigist. Eestit esindanud Lai võistles pöördatrade klassis oma Kubota traktoriga ja Zilensk tavaatrade klassis Belarusiga ning saavutasid vastavalt 14. ja 20. koha. „Selline keskmine tulemus,” mainis Lai, kellele see oli 11. kord osaleda kündmise MM-l. Esikoht mõlemas kategoorias läks tänavu iirlastele.

„Suured mehed tulevad kohale paar nädalat varem, ostavad maad, kus harjutada kohalikes oludes. Kõik, kes etteotsa jõudsid, tulid juba varakult suure meeskonnaga võistluskohta harjutama. Meil paraku seda aega pole ja vahendeid kah,” avab Lai maailmameistrivõistlusteks valmistumise tagamaid.

Ametlikud harjutamised algasid läinud esmaspäeval, reedel oli MM-i avamine ja laupäeval-pühapäeval võistukündmine.

Viiendat korda MM-il võistelnud Zilensk tõdeb, et nii Eesti kui maailmatasemel kündmisvõistlustel osalemine on väga kulukas hobi ja aega harjutamiseks igapäevatöö kõrvalt lihtsalt ei jää, kuid teisalt näeb, mis maailmas toimub ja kuhu võiks areneda.

Võistlusel osalenud meeste muljeid saate lähemalt lugeda järgmise nädala Maa Elust.

Kündmise MM toimub igal aastal eri riikides, Eesti kord seda korraldada jõuab kätte 2026. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles