Kuhjavere kutsub neljateistkümnendat korda külateatrid kokku

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. külateatrite festival Kuhjaveres 2017. aastal
13. külateatrite festival Kuhjaveres 2017. aastal Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandimaal Kuhjaveres toimub 18. ja 19. augustil taas külateatrite festival. Kahepäevasele teatripeole on tulemas 12 truppi üle Eesti, festival toimub tänavu neljateistkümnendat korda.

Festivali kavast leiab nii klassikalisi näitemänge Oskar Lutsu, Hugo Raudsepa, Enn Vetemaa jt näitekirjanike sulest kui ka värsket omaloomingut.

Festivali patrooniks on nüüdseks juba kolmandat aastat noor Võrumaal tegutsev lavastaja Helena Kesonen, kes jätkab festivalil varasema patrooni Kalju Komissarovi tööd.

Kuhjavere külavanem ja aktiivne külaliikumise edendaja Romeo Mukk meenutab, et legendaarne teatrimees Komissarov võttis kutse tulla külateatrite festivali patrooniks heal meelel vastu, oli alati kohal ning andis ka vabatahtlikele näitlejatele-lavastajatele pärast etendusi ka omalt poolt tagasisidet. «Ta oli neist nii vaimustuses!» meenutab Mukk ning kiidusõnu jätkub tal ka festivali tänase patrooni, Komissarovi õpilase Helena Kesoneni kohta.

Idee külateatrite festival käima panna sündis viisteist aastat tagasi Läsna külateatri soovist tulla etendusi andma. «Alguses kutsusime lisaks vaid oma maakonna teatritruppe, siis aga festival muudkui kasvas. Meil on olnud ka kolmepäevaseid festivale,» räägib Mukk. Žüriid festivalil pole, lavastusi ja näitlejaid hindab publik - valitakse parim lavastus, parim mees- ja naisnäitleja, välja antakse ka eripreemiaid. «Lisaks on ka kolleegipreemia ühelt trupilt teisele,» tutvustab Mukk.

Festivali täpse kavaga ja Kuhjavere külaga saab lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles