Kruuse: põuakahjudega toimetulekuks tuleb anda erakorralist toetust (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil: Urmas Kruuse
Pildil: Urmas Kruuse Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Põllumajandussektori kriisist väljatoomiseks ei piisa valitsuse otsusest anda Maaelu Edendamise SA kaudu põllumajandustootjatele 20 miljonit eurot laenu, vaid leida võimalus maksta juba sel sügisel erakorralist kriisiabi, ütles Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees ja endine maaeluminister Urmas Kruuse.

«Kui põllumehele ei anta juba sel sügisel erakorralist toetust, langeb põllumajandussektor järgmiseks aastaks sügavasse kriisi,» ütles Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse. «Sügava kriisi ennetamiseks ei piisa põllumajandussektorile riikliku laenu andmisest läbi Maaelu Edendamise Sihtasutuse. Paljud ettevõtted ei pruugi põuakahjude tõttu olla enam ka laenukõlbulikud.»

Kruuse sõnul tõstatab ta erakorralise kriisiabi maksmise teema 13. augustil Jõgeval toimuval Riigikogu maaelukomisjoni erakorralisel istungil. «Eesti eesmärk on tagada oma toidujulgeolek ja põllumajandussektori konkurentsivõime tulevikus, seepärast ei saa me lasta põllumajandusettevõtetel neist sõltumatutel põhjustel pankrotti minna,» ütles Kruuse. «Kui Euroopa Liit ei plaani abistada põuast kahjustatud piirkondade põllumajandustootjaid, peab Eesti saama Euroopa Komisjonilt õiguse maksta ise siseriiklikult erakorralist toetust.»

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse algatusel on komisjon alates juuli lõpust käinud erakorraliselt koos, et leida võimalused põuakahjudest tingitud kriisi süvenemise ennetamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles