KIK peatab poollooduslike alade säilitamise toetamise

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park
Park Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) peatab poollooduslike alade säilitamise toetamise avatud taotlusvooru ning projekte saab veel esitada kuni 31. augustini 2018, teatas KIK.

«Taotlusvooru läbiviimise peatamise vajaduseks on hinnata praeguseks ajaks saavutatud ja veel vajaminevaid Natura 2000 liikide ja elupaikade säilitamiseks vajalike meetmete rakendamise vajadusi ja võimalusi,» vahendas keskuse esindaja Kati Raudsaar. Võimalusel avatakse uus voor 2019. aastal.

Kuni augusti lõpuni toetatakse taotlusvoorust Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist projekte, mis aitavad säilitada ja taastada poollooduslikke kooslusi. Muuhulgas toetatakse hooldamiseks vajaliku taristu rekonstrueerimist ja rajamist ning alade hoolduseks vajalike töövahendite ja kariloomade soetamist. Täpsemalt leiab taotlusvooru kohta infot siit.

Tegemist on III taotlusvooruga struktuurivahendite rahastamisperioodist 2014-2020. Taotluste vastuvõtt algas 19. jaanuaril 2018. Seisuga 25. juuli 2018 on KIK-ile esitatud 12 taotlust, millest seitse projekti on saanud rahastuse ning ühel juhul on taotlemine katkestatud. Ülejäänud taotluste hindamine käib.

KIK rahastab erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kaheksateistkümne aastaga on riik KIK-i kaudu toetanud ligi 20 tuhandet keskkonnaprojekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles