Pärnumaal otsitakse piirkonnale iseloomulikke toidumeeneid

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räim on esimeste seas, mis seostub Pärnumaa maitsetega.
Räim on esimeste seas, mis seostub Pärnumaa maitsetega. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa maitsete aasta raames korraldatakse toidumeenete konkurss, et leida piirkonnale iseloomulikke tooteid, mida oleks külastajatel tore kingitusena kaasa võtta. Konkursile oodatakse Pärnumaal toodetud või kasvatatud toorainest toidumeeneid.

Pärnumaa maitsete projektijuhi Kadi Elmeste sõnul valitakse toidumeeneid neljas kategoorias. “Valime Pärnumaa parima toidumeene, parima joogimeene ja parima leiva. Lisaks kutsume konkursile esitama ka uudistooteid, mis ei ole veel oma lõplikku viimistlust saanud, kuid on head ideed meie toidupiirkonna esindamiseks,” selgitas ta.

Pärnumaa toidumeenete konkursi auhinnafond 2000 eurot, mille eest ostetakse võidutöid ja parimad tooted saavad pärjatud tiitliga “Pärnumaa parim toidumeene”.

Pärnumaa Arenduskeskuse juhataja Indrek Klaasseni kinnitusel on kohalik toit olnud prioriteetseks teemaks Pärnumaa piirkonna arendamisel juba aastaid. “Seetõttu lisame Pärnumaa Arenduskeskuse poolt auhinnafondile 3000 eurot. Selle summa eest koostame konkursile laekunud meenete hulgast Pärnumaa maitsete kinkepakid, mida saab tulevikus osta Pärnu turismiinfokeskusest,” kinnitas Klaassen.

Toidumeenete esitamise tähtaeg on 4. september ja osalemise tingimustega saab tutvuda http://www.visitparnu.com/maitsed. Parimaks valitud toidumeened kuulutatakse välja Pärnumaa Lõikuspeol Maria Talus 8. septembril.

Pärnumaa on valitud Maaeluministeeriumi poole Eesti toidupiirkonnaks aastal 2018. Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse Eesti toidupiirkonda kolmandat aastat, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. 2016. aastal kandis toidupiirkonna tiitlit Hiiumaa, 2017. aastal Peipsimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles