Loetud päevad on aega metsauuenduse raha tagasi küsida

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevadel metsauuendusega tegelenud metsaomanikel on võimalik tehtud tööde eest toetust küsida. Erametsakeskus võtab taotlusi vastu kuni 10. juulini.

Toetatakse metsataimede soetamist ja istutamist, maapinna ettevalmistamist ning kuni 3-aastase metsauuenduse hooldamist. Tööd peavad olema tehtud enne taotluse esitamist samal aastal. Maapinna ettevalmistamise puhul võib toetust küsida ka mullu tehtud tööde eest. Toetust saab küsida metsamaale, mille kohta on metsaregistris olemas kehtivad inventeerimisandmed.

Erametsakeskusele saab metsa uuendamise toetuse taotluse esitada elektrooniliselt e-PRIA portaalis või metsaühistu kaudu. Küsides toetust läbi metsaühistu on toetuse määrad metsaomanikule kaks korda kõrgemad.

Riigi poolt rahastatava metsa uuendamise toetuse I vooru eelarve on 750 000 eurot. Aasta lõpus toimuva teise vooru tähtaeg ja eelarve kuulutatakse välja suve keskpaigas.

Lisainfot metsatoetuste taotlemise tingimuste kohta ning kohalike metsaühistute kontaktid leiab erametsaportaalist www.eramets.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles