Väderstadi kultivaator sai senisest tugevama piiotsa

Ain Alvela
, Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väderstadi senisest märksa vastupidavamast materjalist piiots peaks vähendama kultivaatori kuluosade väljavahetamisvajadust.
Väderstadi senisest märksa vastupidavamast materjalist piiots peaks vähendama kultivaatori kuluosade väljavahetamisvajadust. Foto: Vädrestad

Väderstadi mullaharimistehnika varustusse lisandus sel kevadel uudse disaini saanud 50/80 Marathoni piiots, millel hea muldatungimisvõime, madal veojõutarve ja mis kõige selle juures omab head segamisvõimsust.

Tootja kinnitab, et uudne lahendus pikendab piiotsa kasutusaega keskmiselt kuus korda. Uus 50/80 Marathoni piiots ühendab endas 50 mm ja 80 mm piiotsa omadused. See on kõvasulamist lahendus, mille eluiga peaks just tänu sellele olema märksa pikem kui n-ö tavalisest rauast piiotstel.

Väderstadi kontseptsioonide looja Magnus Samuelsson kinnitab, et uue 50/80 Marathoni piiotsaga tuleb kultivaatori kuluvosade vahetamisi teha vähem, mis muidugimõista jätab põllul töötamiseks rohkem aega.

Tüüpkultivaatoritele Opus, TopDown, Swift ja Cultus paigaldamiseks mõeldud 50/80 Marathoni piiotsa eelised on Samuelssoni sõnul väga hea põllupinna kontuuri järgimine, madal veojõutarve ja muljetavaldav koristusjääkide segamine pinnasesse. Ta lisab, et kõvasulamiga Marathon-lahendus muudab piiotsa väga vastupidavaks, kusjuures koos 80 mm laiuse MxIn piisäärega on pinnase läbivool ja segamisvõimsus kõige optimaalsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles