Euroopa suurima maaeluvõrgustiku konverents toimub Pärnus

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Leader-võrgustiku järgmine konverents toimub 2019. aasta septembris Pärnus ja Pärnumaal.
Euroopa Leader-võrgustiku järgmine konverents toimub 2019. aasta septembris Pärnus ja Pärnumaal. Foto: Erakogu

Soome linnas Raumas toimunud Leader-võrgustiku kokkusaamisele oli kogunenud üle 300 delegaadi 17 Euroopa riigist, ürituse viimasel päeval anti järgmise konverentsi korraldusõigus üle Pärnumaale, andis teada Pärnu Lahe Partnerluskogu tegevjuht Mercedes Merimaa.

LINC (Leader Inspired Network Community) konverentsid said alguse Austria initsiatiivil, kus esialgu osalesid lisaks Austriale veel Soome, Eesti ja Saksamaa. Konverentside eesmärgiks on kogemuste jagamine maaelu edendamisel ja vahendada kontakte ühiste projektide elluviimiseks.

Soome LINC konverentsil osales Eestist 15 kohalikku Leader tegevusgruppi, lisaks veel Põllumajandusuringute Keskuse esindajad, kokku 65 inimest.

2019. aasta septembris Pärnus ja Pärnumaal toimuva Euroopa Leader-võrgustiku konverentsi vastuvõtjaks on MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu koostöös Eesti Maaeluvõrgustiku, Eesti Leader Liidu ning kolleegidega Rohelise Jõemaa, Kodukant Läänemaa ja Mulgimaa Arenduskoja Leader tegevusgruppidest.

Konverentsi kavas on muuhulgas üheksa õppereisi Pärnumaale, Mulgimaale ja Läänemaale, mille jooksul tutvustatakse kohalike ettevõtjaid, nende toodangut ja teenuseid. Seminarid ja arutelud annavad võimaluse leida uusi ideid koostööks ja luua partnerlussidemeid teiste Euroopa riikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles