RMK korraldab aegade suurima üle-eestilise ühismatka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sildid RMK matkateel
Sildid RMK matkateel Foto: PRIIT PULLERITS/PM/SCANPIX BALTICS

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) korraldab Eesti 100. sünnipäeva tähistamiseks 6.-25. augustini suure ühismatka, millest saab osa võtta 650 inimest ning kokku läbitakse Eesti kuuest eri nurgast algavatel matkatrassidel 1800 kilomeetrit.

Matkad on jagatud etappideks, mille algus- ja lõpp-punktides saab matkaga liituda ja lahkuda. Liituda võib ka üheks või mitmeks etapiks. Juhendatavad matkarühmad alustavad liikumist matkateede otspunktidest Kauksist, Ähijärvelt, Penijõelt, Perakülast, Iklast ja Oandult ning kohtuvad 25. augustil matkapealinnas Aegviidus, kus peetakse lõpupidu.  

Gruppe juhivad kogenud matkajuhid, teel tutvutakse ajalooliste lugude ja loodusväärtustega ning toimuvad ka õhtused lõkkeloengud. RMK suurel ühismatkal osalemiseks on vajalik eelnev registreerumine, mis on avatud 30. juunini. 

RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo sõnul on ettevalmistused suureks ühismatkaks täies hoos. «Inimestel tasub seekord puhkust planeerides mõelda tavapärasest erilisema formaadi peale, tulla matkama ja saada ainulaadne kogemus,» soovitas Rammo.

«Retkesid juhivad  tuntud matkajuhid, näiteks legendaarne rännumees ja alpinist Alar Sikk veab 627-kilomeetrist rännakut Ähijärvelt Aegviitu. Mitme etapi kohad on juba täis, kuid paljudega on võimalik veel liituda,» lisas Rammo. 

Vabad kohad on näiteks Peraküla-Aegviidu lõigu Padise-Viigingite küla etapil, Penijõe-Aegviidu lõigu Vana-Vigala-Rabivere etapil, Ähijärve-Aegviidu Piusa-Kantsi etapil ja Ikla-Aegviidu lõigu Kõrtsi-Tõramaa-Hiieveski etapil. 

Matkal liigutakse mööda tähistatud RMK matkateed. Iga gruppi juhivad kaks matkajuhti, kes juhivad rühma teel olles. Ööbitakse RMK telkimis- ja lõkkekohtades matkajate endi kaasa võetud telkides ja magamisvarustusega. Ametlikesse liitumis- ja lahkumispunktidesse korraldatakse RMK poolt transport. 

RMK kolme Eestit läbiva matkatee haru ääres on kokku kaardistatud 100 huvitavat ja olulist lugu, mis Eesti Vabariigi 100 aasta jooksul neis paigus aset on leidnud. Lisaks valmib «RMK 100» äpp, mis hakkab sisaldama kogu informatsiooni matkateel matkamise ja kultuuriobjektide kohta, aga ka erinevaid mänge.

Matkapäeva hind täiskasvanule on üheksa eurot ja 7-13-aastastele viis eurot. Hind sisaldab matkajuhi teenust, transporti matkale ja matkalt ära, kolm korda päevas matkasööki ning varustuse ja jalgrataste transporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles