Hooldeveised on Roomassaare karjamaal tagasi

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil: hereford-anguse ristandvasikad. Pilt on illustratiivne
Pildil: hereford-anguse ristandvasikad. Pilt on illustratiivne Foto: Todd Korol / Reuters / Scanpix

Kümme aastat Nässumal pärandkooslusi hooldanud pankrotihaldur Martin Krupp tõi eile Roomassaare karjamaale veerandsajandi pikkuse vaheaja järel taas veised, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Saaremaa vallalt 60 hektari suuruse taastatud karjamaa rentinud OÜ Sandla Karjamõis juht Martin Krupp ütles, et kokku tuleb alale rohtu sööma 50 looma. Eile õhtuks jõuti kohale toimetada 19 Herefordi tõugu vasikat ja 18 täiskasvanud veist, kes varem hooldasid Nässuma ja Vätta poolsaare pärandkooslusi.

Karjamaa vallalt 10 aastaks rendile võtnud Krupp ei välista, et tulevikus lisanduvad veistele ka Islandi tõugu lambad, kuid roo tõrjumiseks on esialgu kõige tõhusamad ikkagi veised.

Saaremaa vallavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Bert Holmi sõnul otsustas vald Roomassaare karjamaa korda teha, et säilitada seal liigiline mitmekesisus ja taastada merevaade. Ehkki karjamaa pole kaitseala, on ta liigikaitseliselt siiski tähtis, lisas Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles