Toidutööstuste ekskursioonidel on veel vabu kohti

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapsiõlitootja Scanola Baltic tehas Painkülas. Pilt on illustratiivne.
Rapsiõlitootja Scanola Baltic tehas Painkülas. Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX/Scanpix

Avatud toiduainetööstuste nädala raames plaanitud ekskursioonidele on registreerunud üle 700 inimese. Maaeluministeeriumi teatel on soovijatele veel registreerumiseks kohti.

Pea 4000 inimesel on avatud toidutööstuste nädala raames võimalus külastada ettevõtteid üle kogu Eesti ning tutvuda toidutootmise köögipoolega. Enim külastajaid suudavad nädala jooksul vastu võtta Tartumaal Nõo vallas tegutsev Breti Luke Farmimeierei (kuni 1400 külastajat) ja Pärnumaal Audru vallas asuv Tamme aiandustalu (kuni 420 külastajat). Inimeste huvi on olnud väga suur, seega on ekskursioonikohad täitunud juba Balbiinos, Leiburis, Kalevis, Saku Õlletehases ja Santa Marias.

Kokku võõrustavad külalisi 28 toidutööstust Eesti nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest. Oma uksed avavad huvilistele A. Le Coq, Andre Juustufarm, Balbiino, Balsnack INH, Breti (Luke meierei), Chocolala, Ecofarm, Esko talu, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Minna Sahver, Moe Peenviinavabrik, Nopri Talumeierei, OG Elektra (pagari- ja vorstitsehh), Pajumäe talu, Põltsamaa Felix, Rakvere Lihatööstus,  Saaremaa Piimatööstus, Saku Õlletehas, Salvest, Santa Maria, Saue Production, Scanola (Olivia), Tallegg, Tamme Aiandustalu ja UVIC. Maakondadest on esindatud Harjumaa, Tartumaa, Pärnumaa, Põlvamaa, Raplamaa, Võrumaa, Lääne-Virumaa, Viljandimaa ja Saaremaa.

Kohtade arv toidutööstuste külastamiseks on piiratud, seetõttu tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida veebilehel.

Avatud toiduainetööstuste nädal toimub 21. - 27. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles