Luige lemmikuks valiti Üvasi talu kitsepiimast grilljuust

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsetalled. Pilt on illustratiivne.
Kitsetalled. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Luige maaelu näituslaadal valisid laadakülastajad talumeiereide juustude hulgast oma lemmiku. Ülekaalukalt tuli võitjaks Üvasi talu kitsepiimast grilljuust, kirjutas Mirjam Pikkmets Talumeiereide liidust.

Talumeiereide Liidu telgis oli oma juustu hindamiseks välja pannud 10 talumeiereid. Valikus oli nii lehma- kui ka kitsepiimast juustu ning kolme päeva jooksul antud 550 hindest tunnistasid 175 külastajat oma lemmikuks Üvasi talu kitsepiimast grilljuustu.

Üvasi kitsekasvatustalu tegutseb Põlvamaal Rasinal, kus juustu valmistatakse möödunud aastal valminud uues meiereis oma kitsede piimast. Lisaks grilljuustule, mis on üks populaarsemaid tooteid ka Üvasi enda klientide hulgas, valmivad meiereis kohupiim, toorjuustud, salatijuustud ja erinevate maitsetega grilljuustud.

«Olen äärmiselt rõõmus, et Üvasi kitsepiimast grilljuust on endiselt rahva lemmik, sest oleme seda juba kolm aastat Luige laadal pakkunud. Olen grilljuustu valmistanud seitse aastat, lihvinud maitset ja tekstuuri, püüdes teha parimatest parimat ja olen õnnelik, et see töö on pälvinud rahva heakskiidu ja tunnustuse,» rääkis tulemusega rahulolev Anne Grünberg Üvasi talust, kes ühtlasi avaldas suurt tänu kõigile oma juustu fännidele.

Luige laada külastajad rõõmustasid talumeiereide juustude heade maitseomaduste üle ning tunnistasid, et valikut teha oli raske, sest kõik juustud olid väga maitsvad ja sageli oli lemmikuid mitu. Nii mitmedki aga, kes esmalt tõrkusid kitsejuuste proovimast, pidid tõdema, et peavad oma eelarvamuse ümber hindama, sest kardetud «kitsemaitset» neil juustudel polnudki.

Eelmisel aastal valiti rahva lemmikuks Konju Kitsefarmi kitsepiimajuust küüslaugu ja tilliga õlis.

Talumeiereide Liit on tegutsenud alates 1999. aastast ja ühendab 23 piimatootmise ja töötlemisega tegelevat talu üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles