Sangaste servale istutatakse tammepark

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste tammepark
Sangaste tammepark Foto: Timo Arbeiter/Valgamaalane/Scanpix

Laupäeval, 19. mail kell 11 istutatakse Sangaste Tammepargis tammesid. Samal ajal toimub ülevallaline perepäev koos moedemonstratsiooni, ansambli ja piknikuga. Tammesid võivad istutada kõik soovijad.

Tammed istutatakse Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks ning iga tamme külge pannakse ka istutaja nimi. Istutamisele järgneb perepidu.

Päeva juhib lustlik vanatädi Loreida Võrumaalt, muusikat mängib Ervin Lillepea ansambliga Kruiis, toimub Otepää noorte moedemonstratsioon ning Otepää Kinnaspunkti osavad naised küpsetavad külalistele pannkooke. Pika laua taga peetakse ka piknikku, selleks tuleb kas endal söögipoolis kaasa võtta või osta kohapeal ja grillida.

«Tamm on kestvuse ja tugevuse sümbol. Tammepuu vägi on eestlasi alati lummanud – kui perre sündis laps või peeti pulmasid, istutati tamm selle mälestuseks,» ütles Otepää vallavanem Kaido Tamberg.

Eraisikud, huviringid, sõpruskonnad, paarid, pered jne saavad istutamiseks tamme tasuta, vajalik on eelregistreerimine.

Kohale on võimalik saada ühise bussiga:

Nõuni bussipeatus kell 10.00 - Otepää bussipeatus kell 10.10 - Puka bussipeatus kell 10.30 - Keeni bussipeatus kell 10.45 - Sangaste Tammepark ning tagasi liigub buss kell 15. Bussisõidusoovist tuleb märku anda aadressil kultuurikeskused@otepaa.ee või helistada 528 4902

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles