Metsa alt võib varsti leida kogritsaid, mürkleid, jänesekapsast. Praegu jookseb kasemahl, mis on neerude tööd parandava ja organismi puhastava toimega. Hiljem tulevad võililleõied, mida saab kasutada smuutides, toidukaunistuseks, võilillesiirupi ja -veini valmistamiseks. Kuuskede noored rohelised võrsed, mis samuti on söödavad, sobivad nii mikseris joogi valmistamiseks kui ka suhkru või agaavisiirupiga toormoosiks.
Kõiki neid taimi saab hakkida salati sisse, põdrakanepi noori võrseid saab praadida või vokkida. Põldosja eosepead sobivad samuti vokkimiseks ja praadimiseks. Ka põldosja juuremugulad on söödavad.
Kevadistes taimedes on palju klorofülli, mineraalaineid, karotinoide ja vitamiine, mis turgutavad ja toidavad keha, samuti fenoole, saponiine, limaaineid ja antioksüdante, mis kaitsevad haiguste eest.
Karulauk, kõrvenõges, hapuoblikas ja naat sobivad salati ja supi sisse, võileivakatteks, pestoks, omletilisandiks, pirukatäidiseks. Kel soovi talveks varuda, saab taimi hakkida ja sügavkülma panna.
Naat sobib pestoks koos küüslaugu, murulaugu või karulauguga, kes soovib, lisab pipart või tšillit, seemneid ja loomulikult head külmpressiõli. Oliiviõli asemel saab kasutada Kreeka pähkli, kanepi, seesami jpm huvitavaid õlisid. Pesto sisse kuulub ka hea juust või pähklid.
Veel võib naati kasutada omletis: praadida 1 sibul, panna peotäis hakitud naati, segada ja lisada kohe 3–4 lahtiklopitud muna. Maitseks soola ja pisut pipart. Maitseb hästi ka lahtise piruka täidises koos paprika ja muna-koorehüübega.
Põldosja eosepäid, mis ilmuvad mais, saab õliga praadida või vokkida. Kel soovi, võib ka juuremugulaid koguda ja toiduks kasutada. Põldosjas on palju räni ja kui kasutada ürti, siis tuleb seda 30 min keeta.