Maamessi külastajad valisid lemmikuks Mummi talu kanarbiku mee

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anneli Sander

Raadio Elmar ja ajaleht Maa Elu korraldasid koostöös Eesti Mesinike Liiduga 4.-21. aprillini rahvusvahelise Maamessi raames võistluse «Maamessi meekonkurss 2018», mille võitis Mummi talu mesinik Ülle Meister.

Konkursil sai osaleda Eestis kogutud mesi, mis oli korjatud 2017. aastal ja pidi olema naturaalses olekus. Konkursile laekus 33 sorti mett Eesti eri paigust ja nende hindamiseks kogunes 8-liikmeline žürii, kelle ülesanne oli välja selgitada viis parimat mett, mis esitati Maamessile rahvahääletusele.

«See konkursile saadetud meepurkide kogus on tõepoolest muljettekitav,» rääkis Eesti Mesinike Liidu juhatuse liige Aleksander Kilk. «Ühelt poolt kiidab see raadio Elmar kuulatavust ja ajalehtede loetavust ning väljendab mesinike reageerimist üleskutsetele. Teiselt poolt näitab see huvi ja tähelepanu mee vastu ja samas ka soovi võistelda parima tiitlile,» rääkis Kilk.

Rahvahääletusele pääsesid edasi Põlva valla Põndaku talu mesinik Andres Hindrikson, Vormsi valla Erkorsa talu mesinik Karmo Hälvin, Olavi Strandberg Põltsamaa vallast, Tarvo Kapp Kiili vallast ning Lääne-Harju valla Mummi talu mesinik Ülle Meister.

19.–21. aprillil toimunud rahvahääletusel valisid 217 Maamessi külastajat ülekaalukalt oma lemmikuks Mummi talu mesiniku Ülle Meistri hilissuvise kanarbiku mee.

«Olen väga tänulik kõikidele inimestele, kes meile mett saatsid. Kahe viimase nädala jooksul on olnud Elmari eetris palju huvitavaid intervjuusid meest ja toimetus oli magusa meelõhnaga täidetud,» kõneles Raadio Elmari programmijuht Mari-Liis Männik. «Selline konkurss tekitas palju elevust ja mina isiklikult väga loodan, et see ei jää viimaseks. Palju õnne Mummi talule, kelle mett hindasid kõrgelt nii žürii liikmed kui ka inimesed Maamessil. Perenaine Ülle Meister oli uudist kuuldes väga õnnelik».

Viie parema mee valiku žüriisse kuulusid Eesti Mesinike Liidu juhatuse liige Aleksander Kilk, Eesti Keskkonnauuringute Keskuse meekvaliteedi spetsialist Anna Aunap, Eesti Mesinike Liidu liige ning Tartu Aianduse ja Mesinduse Seltsi juhatuse liige Astrid Oolberg, Raadio Elmar programmijuht Mari-Liis Männik, Elmari saatejuhid Veiko Soom ning Priit Rand, Maamessi projektijuht Margus Kikkul ning Maamessi kommunikatsioonijuht Henrik Urbel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles