Viljandi vald otsib vallamaja jaoks arhitekti

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsisse koliv Viljandi valla maja ootab arhitekte
Viiratsisse koliv Viljandi valla maja ootab arhitekte Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi vallavalitsus kuulutas koostöös Eesti Arhitektide Liiduga välja arhitektuurivõistluse Viiratsis Sakala tänav 1 asuva hoone rekonstrueerimiseks, kuhu vallavalitsus loodab oma ametiruumid kolida hiljemalt 2020. aastal.

«Viljandi vald on viimase viie aasta jooksul läbi teinud kaks olulist liitumist, mille tulemusel on valla ametnike arv oluliselt kasvanud. Ruumipuuduse tõttu tegutsevad valla ametnikud täna kahes eraldi majas, mis tekitab segadust vallaelanikes ja raskendab ametnike koostööd,» selgitas vajadust uue hoone järele Viljandi vallavanem Alar Karu.

«Haldusreform toob endaga kaasa suuremaid ja väiksemaid muutusi, sealhulgas liitvaldade uute keskuste kujunemine,» sõnas Eesti Arhitektide Liidu asepresident Kalle Komissarov.

«Siin mängib omakorda olulist rolli vallamaja, mis annab kohalikule omavalitsusele näo ning on igati kiiduväärt, et Viljandi vald on otsustanud oma vallamaja lahenduse leida just läbi avaliku arhitektuurivõistluse. Sellega sünnib demokraatlikult kaalutud otsus, mis on parim kvaliteedi garantii, mida oskame soovitada.» lisas Komissarov.

Viljandi uueks vallamajaks planeeritav hoone on endine J. Gagarini nimelise näidissovhoostehnikumi keskuse kontorihoone, mis on ehitatud 1977. aastal kunagise Viiratsi mõisa häärberi maakividest vundamendile.

Arhitektuurivõistluse tulemused selguvad käesoleva aasta juunikuus ning ehitushange soovitakse läbi viia 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles