Keskonnaagentuur: tähistame EV100 looduse kaardistamise võistlusega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees/Scanpix

Keskkonnaagentuur ja looduseuurijate selts kutsuvad inimesi tähistama Eesti 100. juubelit looduses viibimisega ja seal nähtud loomade, taimede ja seente registreerimisega.

«Nii aitame kaasa Eestis elavate liikide leviku kaardistamisele ja suurendame enda teadlikust meie kõrval elavatest loomadest, taimedest ja seentest,» ütles kampaaniat vedav keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialist Reigo Roasto pressiesindaja teatel.

Kampaania eesmärk on kinkida iga osaleja poolt Eestile saja erineva liigi vaatlust. Selleks tuleb teha looduses vabalt elavate liikide vaatlusi ja registreerida need 10. aprillist 15. septembrini loodusvaatluste andmebaasis. Registreerimiseks saab kasutada andmebaasi veebilehte või spetsiaalset tasuta allalaetavat nutirakendust.

Iga liigi vaatlus annab osalejale ühe punkti, välja arvatud 2018. aasta liigid, rahvusliigid ning 1. ja 2. kaitsekategooria liigid - need annavad kaks punkti. Kokku tuleb vaatlusperioodi jooksul 10. aprillist 15. septembrini koguda sada punkti. Nii osaletakse sügisel toimuval tunnustamisel ja auhinnaloosis.

«Liikide vaatlemise kõrval taotleme looduses liikumise edendamist ja seeläbi ka tervislikku eluviisi. Loodusvaatluste tegemine sobib näiteks õuesõppesse ja terviseradadele,» lausus Roasto.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles