Täna avatakse maaelu edendav hajaasustuse toetuse taotlusvoor

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärneri talu Olustvere kandis, Viljandimaal
Kärneri talu Olustvere kandis, Viljandimaal Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänasest saab taotleda hajaasustuse toetusprogrammi raames abi, et enda koduõu või kanalisatsioon välja ehitada. Tänavu toetab riik hajaasustuse programmi kahe miljoni euroga.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse liikme Sigrid Harjo sõnul on EASi poolt juba 2013. aastast rakendatud programm olnud edukas ja vajalik. «Viimase viie aasta jooksul on saanud abi üle 5700 majapidamise ning investeeritud on üle 25 miljoni euro, millest ligi kolmandiku on panustanud riik, kolmandiku omavalitsus ja kolmandiku eraisikud ise. Eelmisel aastal osales programmis kokku ligi 170 omavalitsust ning toetust said 1400 majapidamist,» lausus Harjo.

Enim rajati möödunud aastal kanalisatsioonisüsteeme (686 majapidamist) ja veevarustust (629 majapidamist), korda sai üle 100 juurdepääsutee. «Programm on olnud väga edukas ning hajaasustusega piirkondadele elukvaliteedi tõstmiseks hädavajalik. Meil on hea meel anda toimiv ja iga-aastaselt oodatud programm sügisest üle Riigi Tugiteenuste Keskusele,» lisas Harjo.

Toetust saab taotleda elukohajärgsele majapidamisele, kuhu taotleja oli sisse registreeritud 1. jaanuari seisuga. Avaldust saab kuni 11. juunini teha kohalikku omavalitsusse. Programmist on võimalik toetust saada kuni 6500 eurot majapidamise kohta ning taotleja omafinantseering peab moodustama vähemalt 33 protsenti projekti maksumusest. Seni on toetust saanud 5700 projekti ja toetatud projektide elluviimisest on otseselt kasu saanud ligi 16 500 inimest. Rohkem kui pooltes toetust saanud majapidamistes elavad alaealised lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles