Taliviljatoetus kinnitatud: abiraha on oodata septembris

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas neljapäeval määruse, millega kehtestatakse taliviljakasvatajatele suunatud erakorralise toetuse maksmise tingimused, teatas Maaeluministeerium.

«On väga rõõmustav, et Euroopa Komisjon toetuse maksmiseks vajaliku summa eraldas,» sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

  • Toetust saab taotleda põllumaa kohta, millele jäi 2017. aasta augustist kuni oktoobrini talivili külvamata, või põllumaa kohta, kus külvid liigsete sademete tõttu hävinesid.
  • Toetust ei saa taotleda põllumaa kohta, millele külvatud talivili sai kahjustada või hävines võimalike ebasoodsate talvetingimuste tõttu.
  • Toetust võib taotleda isik, kes taotles 2017. aastal ühtset pindalatoetust, märkides taotlusele kasvatatavaks põllumajanduskultuuriks talivilja, ning kelle taotlus rahuldati.
  • Taotleja saab toetust taotleda maksimaalselt sama hulga hektarite kohta, mille pealt ta sai 2017. aastal pindalatoetust. Taliviljaks loetakse antud toetuse mõistes talinisu, talirukist, taliotra, talitritikalet, talirapsi ja talirüpsi.
  • Toetust saab taotleda minimaalselt 1 ha kohta, mille moodustavad vähemalt 0,3 ha suurused põllud.

Toetuse eelarve on 1,34 miljonit eurot, mis makstakse välja hiljemalt 30. septembril 2018. aastal. Toetuse taotlusi saab esitada PRIA e-teenuste keskkonnas 2. maist kuni 21. maini 2018. aasta koos pindalatoetuste taotlustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles