Riigimajade projekt nõuaks Kuressaare linnalt suuri kulutusi

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Margus Taal / Maaleht /Scanpix

Valitsuse heakskiidu saanud üle-eestilist riigimajade loomise projekti on Kuressaares ellu viia keeruline, kirjutab Saarte Hääl.

«Valdkondlike riigimajade rajamine Kuressaarde on võimalik vaid läbi suurte investeeringute,» tõdetakse rahandusministeeriumi riigimajade loomise kontseptsioonis.

Kuressaares asuvad erinevad riigiasutuste esindused väga väikestes hoonetes kümnes erinevas paigas. Seega pole võimalik isegi samade valdkondade esindajaid ühte majja panna.

Hea näide on maaeluministeeriumi ja keskkonnaministeeriumi asutused, mis asuvad Kuressaares eraldi majades. Kumbagi hoonesse kaht asutust kokku kolida ei ole võimalik.

Kontseptsioonis märgitakse, et  keskkonna- ja põllumajandusvaldkonna riigimajaks sobiks suuruse poolest Lossi tänav 7 asuv tühjalt seisev endine politseihoone, mis vajab aga kasutusele võtmiseks suuri investeeringuid. Ka hoone sobivus ei ole veel selgitatud.

Oma ruume tahaks vähendada Pärnu maakohus. Kohtule sobiks samuti endine politseimaja. Samas ei ole praegust kohtumaja võimalik seda ümber ehitamata kellegi teise kasutusse anda.

Riigimaja ei saa rajada ka Lossi 1 asuvasse endisesse maavalitsusse, kuna maja on antud Saaremaa vallavalitsusele.

Sotsiaalkindlustusamet, terviseamet ja tööinspektsioon kasutavad pinda Lossi tänav 12 hoones, töötukassa asub Ajamajas ja on avaldanud soovi sealt kolida. Riigi Kinnisvara omandis ei ole Kuressaares piisavalt suurt hoonet töö- ja heaolu valdkonna riigimaja rajamiseks.

Üks variant oleks kasutada riigimajana Lossi 4a asuvat prokuratuuri hoonet, kuid see maja ei ole piisavalt suur. Samas oleks hoonele võimalik teha juurdeehitis. Samuti on Riigi Kinnisvara omandis Lasteaia tänav 5 krunt, kuhu on võimalik ehitada uus maja.

«Need kõik on aga kulukamad lahendused kui olemasolevates asukohtades jätkamine,» märgitakse kontseptsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles