Põllumajanduse tippjuht 2018 on Avo Samarüütel

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Samarüütel
Avo Samarüütel Foto: Oleg Hartšenko

Reedel kuulutati Olustvere lossis toimunud konverentsil «Põllumees kui tippjuht» kuuendat järjestikust aastat välja põllumajandussektori tippjuht, kelleks žürii valis Männiku Piim OÜ juhi Avo Samarüütli.

«Avo Samarüütel on kogenud põllumees, kes on Tartumaal üles ehitanud eeskujuliku piimafarmi Männiku Piim, tegutseb Laeva piimaühistus ja Tartumaa Põllumeeste Liidus,» rääkis maaeluminister Tarmo Tamm. «Avo on mõned aastad tagasi valitud Eesti aasta põllumeheks ja ta on pälvinud ka parima piimakarjakasvataja tiitli. Avo on uuendusmeelne juht, kes pürib oma töös üha uute rekordite poole. Tema järjepidev töö tõestab, et edu ei saabu üleöö, vaid on pideva enesetäienduse ja ettevõtlikkuse tulemus,» kiitis minister.

Männiku Piim OÜ juhi ja 2018. aasta põllumajanduse tippjuhi Avo Samarüütli sõnul kuulub suur osa saadud auhinnast tema juhitava ettevõtte kokkuhoidvale meeskonnale. «On suur au, et komisjon, mille koosseis esindab põllumajanduse parimaid asjatundjaid ja edasiviijaid, peavad mind ja minu tegemisi auhinna vääriliseks. Minu ja kogu Eesti põllumajanduse eduloos on kindel koht arvukatel seminaridel ja koolitustel, millel on suur osa põllumajanduse arengul,» ütles Samarüütel.

Avo Samarüütlit autasustatakse skulptuuriga «Kuldne viljapea», mille autor on Tiiu Kirsipuu.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:

2017 – Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa

2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Põllumajandussektori tippjuht 2018 valimiskomisjoni kuulusid tänavu põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus, Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Maaülikooli kuratooriumi esimees Madis Ajaots, Viru Lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas; Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post ja Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles