Balti-Poola ühisrinne võitleb Brüsselis võrdsete toetuste eest

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltimaade ja Poola põllumajandusministrid
Baltimaade ja Poola põllumajandusministrid Foto: Kaspars Funts

Esmaspäeval Brüsselis toimunud põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul ei nõustunud Baltimaade, Poola ja Slovakkia ministrid eesistuja Bulgaaria ettevalmistatud ühise põllumajanduspoliitika dokumendiga, sest seal ei viidatud vajadusele otsetoetusi liikmesriikide vahel ühtlustada.

Võitlus ühtlustamise pärast

Eelmisel nädalal allkirjastasid kolm Balti riiki ja Poola ühisdeklaratsiooni ning tegid sellest lähtuvalt eesistujale ettepaneku, et nõukogu järeldustes kirjeldatud väga üldise sõnastusega punkti otsetoetuste ühtlustamise kohta võiks asendada punktiga, mis viitab, et tagatakse võrdsus liikmesriikide vahel ning otsustatakse lõpuni viia otsetoetuste ühtlustamise protsess. Kuna otsetoetuste ühtlustamist mitte toetavad riigid ettepanekut kahjuks ei toetanud, ei saanud eesistuja Bulgaaria seda dokumenti lisada.

«Praegu on kolme Balti riigi ja Poola otsetoetused jätkuvalt Euroopa Liidus ühed kõige madalamatest. 2018. aastal moodustavad Eesti tootjate toetused umbes 65 protsenti Euroopa keskmisest toetusest hektari kohta, jõudes perioodi lõpuks 2020. aastaks ligikaudu 75 protsendini,» märkis maaeluminister Tarmo Tamm. «Me ei saa oma seisukohast taganeda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles