Hommikut alusta sooja vee joomisega

, fütoterapeut
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurereha mõjub hästi neerudele.
Kurereha mõjub hästi neerudele. Foto: Sille Annuk

Hommikul ärgates oleks hea juua üks klaasitäis sooja vett (36 °C), seda tuleks teha 15 minutit enne muid sööke ja jooke. Vette võib lisada supilusikatäie naturaalset õunaäädikat. Õhtul enne magamaminekut tasub võtta magneesiumi toidulisandit.

Kevadel soovitatakse ette võtta organismi suurpuhastus ja järgnevalt pakun välja taimed, millest saab kevadise puhastuskuuri ajal teed teha. Vali endale sobivad taimed ja alusta kohe täna.

Neerudele mõjuvad hästi põldosi, kurereha, hiirekõrv, hanijalg, nõges, kõrvits, kurk, kaselehed, kanarbik, pajukoor, takjas, pihlakas, pohl, rukkilill, linnurohi, naistepuna, metsmaasikas, aasristik, sirel, mustasõstralehed ja -oksad, kuldvits, hobumadar ja pärnaõied.

Maksale ja soolestikule sobivad võilill, hanijalg, vereurmarohi, suvikõrvits, maarjaohakas, maarjalepp, kikkaputk, leesputk, naistepuna, kalmusejuur, käokuld, vägihein, angervaks, kaer, soolikarohi, kirburohi, köömned, koirohi ja kollane mesikas.

Lümfidele teevad head liivatee, saialill, paiseleht, maarjalepp, põdrakanep, kortsleht, teeleht, soolikarohi, raudrohi, üheksavägine ja angervaks.

Energeetikale mõjub hästi münt ja koirohi.

Taimed, mis soodustavad ainevahetuse tööd, on kõrvenõges, võilill, kikkaputk, piparmünt, mustikas, käokuld, küüslauk ning aed- ja metsmaasikas.

Kaalu langetamiseks tasub appi võtta kanarbik, nõges, pihlakas, till, peet ja käokuld.

Kõik, mis mõjutab tervist ja organismi puhastust, algab toidust, mida sööd. Toit on kütus sinu mootorile. Ära söö emotsionaalse nälja täiteks, vaid ainult siis, kui kõht on tühi. Mida värskem, töötlemata, terviklikum on sinu toit, seda parem tervisele.

Puhastuse ajal loobu kõigist piimatoodetest, nisutoodetest (soovitavalt ka teistest teraviljatoodetest), peedi- ja muust rafineeritud suhkrust, margariinidest, rafineeritud õlidest, lihatoodetest (kui tarbid, siis ainult mahekasvatatud liha korra nädalas), suurkasvanduste kaladest (süüa võiks järvekalu või väikseid merekalu), kõigist nn karastusjookidest, poemahladest, Hiina teest, geneetiliselt muundatud maisi- ja sojatoodetest.

Söö kolme nädala jooksul lõunaks vedelaid toite: smuutid, soojad ja külmad smuutisupid, püreed.

Õhtusöögiks võib võtta keedetud peeti vähese külmpressõliga või hapukapsast vähese külmpressõli ja sibulaga.

Liigu iga päev väljas vähemalt viis kilomeetrit. Tänapäeval on näiteks nutitelefonide rakendused, mis loevad samme ja kilomeetreid. Liikumine soodustab mineraalainete ja vitamiinide imendumist ning täidab rakud vajaliku hapnikuga. Uusimate uurimuste järgi on vähi arenemise üks põhjuseid hapnikunälg. Veel parem on liikuda 10 kilomeetrit päevas.

Mina soovitan keskmises tempos kõndi, mis ei väsita ega koorma organismi, ei löö segi hingamisrütmi, kuid annab küllaldase toonuse ja koormuse kõigile organitele. Paraneb kopsude, südame-, aju-, neerude, lihaskonna töö, koos sellega ka kogu organismi toonus. Muuda harjutuste tegemine igapäevaseks harjumuseks: näiteks 35 harjutust kõhule, 35 seljale, 35 kätele ja jalgadele, 35 kaelale, käi 200 trepiastet.

TAIMED AITAVAD

KALMUS

Kalmus vaigistab valu, lahtistab röga, alandab vererõhku, kosutab närve.

Kõhuvalu või -gaaside korral näri kuivatatud kalmusejuure tükikest nagu nätsu.

Organismi mürgistuse puhul vala 10 kalmusetükile peale tassitäis kuuma vett, lase tõmmata 30 minutit ja joo pool klaasi päevas.

KUMMEL

Kummelil on valuvaigistav, rahustav, krambivastane, higistama ajav, käärimisprotsesse vähendav, antiseptiline toime. Joo kummeliteed, kui oled saanud toidumürgistuse.

Kummelitee aitab igasuguse, ka närvisüsteemi häiretest tuleneva kõhuvalu korral.

KUREREHA

Kurerehal on valuvaigistav, kootav, haavu parandav, verejooksu peatav, rahustav antitoksiline ja antibakteriaalne toime. See aitab organismis soolasid lahustada. Joo kurerehateed toidumürgistuse korral või organismi puhastamiseks.

VÄRSKE KURK

Kurgil on organismi puhastav, turseid alandav, seedetegevust korrastav, põletikuvastane, valuvaigistav toime. Söö kurki mürgiste ainete eemaldamiseks organismist ja vere aluselise tasakaalu korrastamiseks.

SALVEI

Kui kõht on gaase täis, joo salveiteed: pane 1 tl salveid tassi kuuma vee sisse, lase 5 minutit tõmmata ja joo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles