Päästeamet soovitab kodukandi veekogu ümber aia ehitada

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aed ümber veesilma
Aed ümber veesilma Foto: Päästeamet

Päästeamet juhib senisest suuremat tähelepanu kodukandi veekogudega seonduvale ohutusele. Õnnetusjuhtumite vähendamiseks kutsub amet Teeme Ära talgupäeva raames üles rajama veekogude juurde turvaaedu ja kodukaevudele kaasi.

«Igal aastal suureneb nende õnnetuste arv, kus inimesed kukuvad kraavidesse, kaevudesse, tiikidesse, basseinidesse või teistesse väiksematesse veekogudesse. Eelmisel aastal moodustasid sellised vette kukkumised 60 protsenti uppumistest,» sõnas Päästeameti ennetustöö osakonna veeohutuse ekspert Mikko Virkala. «Õnnetusjuhtude vältimiseks kutsume kõiki 5. mail toimuva Teeme Ära talgupäeva raames rajama oma kodukandi veekogude ümber kaitsvaid piirdeid ja katma kaevud kaantega,» lisas Virkala.

Kihelkonnavärvides kaunistused

Kaitsva tara ja kaevukaane kaunistamiseks pakuvad Päästeamet ja EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu välja kihelkonnavärvid, mis on üks juubeliaasta talgupäeva teemadest. «Kaitsetaradega loodav turvalisem keskkond on ilus kingitus Eesti juubeliks. Selleks, et aedikud hästi silma paistaksid, sobib need värvida kihelkonnavärvidesse,» rääkis Margus Kasterpalu.

Kaas kaevul.
Kaas kaevul. Foto: Päästeamet

Päästeamet koostab väiksemate veesilmade piirete ehitamiseks ja rajamiseks aprillikuu jooksul õppematerjalid, mis on leitavad Teeme Ära ja Päästeameti kodulehel.

Alates 15. märtsist on võimalik registreeruda 5. mail toimuvale üle-eestilisele Teeme Ära talgupäevale. Talguid saab kirja panna talguveebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles