Kogukondade EV100 toetus küsiti viiekordselt lõhki

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga populaarne on EV100 toetusega rajada näiteks laste mänguväljakuid
Väga populaarne on EV100 toetusega rajada näiteks laste mänguväljakuid Foto: Marko Saarm / Sakala

Küla- ja asumiseltsid esitasid esmaspäeval lõppenud kogukondade EV100 taotlusvooru kokku 481 toetustaotlust, kokku soovitakse kogukonnaelu edendamiseks ligi 1,3 miljonit eurot.

«Peamiselt küsitakse toetust elukeskkonna kujundamiseks – heakord, kiiged, laste mänguväljakud, aiad, pargid ning kooskäimise ruumide korrastamine,» loetles toetusvooru menetleja Inga Kalvist. «Lisaks on suur huvi rahvariiete valmistamise järele ning soovitakse korraldada piirkonna elu edendavaid sündmusi,» lisas ta.

Maakondade seas olid aktiivseimad Harjumaa (81 taotlust), Saaremaa (50) ja Tartumaa (44). Kõige vähem aga laekus taotlusi Ida-Virumaalt( 10).

«Taotlusvoor tõi selgelt välja, mida kogukonnad vajavad. Kahju, et saame toetada vaid viiendikku taotlustest, sest meie eelarves on selleks 265 000 eurot,» ütles Kodukandi juhatuse liige Krista Habakukk. Ta lisas, et siin on tõsine mõtlemiskoht riigile, kes taaskord on ümber kujundamas Kohaliku Omaalgatuse programmi rahastusmudelit. «Seda programmi on kogukondade arendamisel väga vaja. Kindlasti tuleb tulevikus suurendada programmi kogumahtu ning tõsta projektidele jagatavat piirsummat, mis on hetkel 2000 eurot projekti kohta,» märkis Habakukk.

Kogukondade EV100 taotlusvoorust said mittetulundusühingud taotleda kuni 5000 eurot, rahastusotsused tulevad 1. maiks ja projektide elluviimiseks on aega aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles