Kõhupuhituste vastu sega 20–25 tilka värsket agaavimahla 1 sl vee või mahla hulka ja tarvita kolm korda päevas enne sööki.
Kõhuhädade korral võta 50 g peenelt riivitud agaavi lehti ja vala peale 1 klaas keedetud toatemperatuurini jahutatud vett, sega ja lase 4–6 tundi seista. Kurna ja hoia harilikus külmikus. Tarvita korraga 1 sl enne sööki.
Maksahaigused. Tükelda agaavileht väikesteks kuubikuteks, kuivata päikesevarjus tuuletõmbusega kohas ja jahvata pulbriks. Tarvita 0,2–0,5 g korraga 3 korda päevas kollatõve ning teiste põletikuliste ja nakkuslike maksahaiguste vastu.
Köha ja bronhiit. Võta 50 g peenelt riivitud agaavilehti, vala peale 1 klaas keedetud toatemperatuurini jahutatud vett, sega ja lase 1 tund seista, kurna. Tarvita korraga 1 sl enne sööki.
Krooniline bronhiit. 100 g taluvõid (sulata), 100 g mett, 50 g kakaopulbrit, 10 g hanerasva ja 1–2 sl agaavimahla. Esmalt sega mee hulka agaavimahl. Sulata või, sega juurde hanerasv ja kakaopulber. Nüüd sega juurde meega segatud agaavimahl ja mikserda korralikult läbi. Aseta segu väiksemasse purki ja hoia harilikus külmikus. Tarvita 1 kuhjas sl korraga 2 korda päevas segatuna toasooja piimaga.
Ameerika ja sinisel agaavil on söödavad õied, lehed, varred ja mahl. Sageli süüakse agaavi marineeritult. Mahla hakatakse koguma, kui taim on 7–10 aastat vana. Agaavi lehemahl sisaldab kuni 15 protsenti suhkrut. Meie suuremates poodides on müüa ka agaavisiirupit. Agaavisiirup on neutraalse ja hästi magusa maitsega looduslik suhkruasendaja. Peamine magus süsivesik agaavis on inuliin ehk fruktosaan. Agaavisiirup on kauni merevaiguvärvusega, sisaldab väärtuslikku suhkrut, on vedela koostisega ja seetõttu lihtne kasutada. Suurepärane magustoitude, müslide, jookide ja küpsetiste maitsestamiseks. Lahustub hästi. Samas on ka hea looduslik kõhurohi ja seedetrakti korrastaja, vähendades kõhupuhitust ja soodustades seedimist. Peale suhkrute sisaldab agaavisiirup kaaliumi- ja magneesiumiühendeid ning mõningaid mikroelemente. Võrreldes suhkru ja meega lahustub agaavisiirup jahedas vees tunduvalt kiiremini, mistõttu on agaavisiirupit hea lisada külmadele jookidele.