Sellel aastal saab taotleda seitset erinevat üleminekutoetust

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Leon Neal/AFP/Scanpix

Maaeluminister allkirjastas 2018. aastal antavate üleminekutoetuste määruse. Kokku makstakse 2018. aastal üleminekutoetusi 18,4 miljoni euro ulatuses, teatas Maaeluministeeriumi nõunik Kertu Kärk.

«Üleminekutoetused on üks oluline osa Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika kokkuleppest aastateks 2014-2020 ja käesoleval aastal maksame põllumeestele üleminekutoetused välja täies mahus,» sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. «Kokku jõuab põllumeesteni sel aastal 18,4 miljonit eurot. Toetused aitavad Eesti põllumehel parandada oma konkurentsipositsiooni Euroopa Liidu siseturul».

Seitse toetust

Määruse «2018 aastal antavad üleminekutoetused» kohaselt on võimalik 2018. aastal taotleda seitset üleminekutoetust: ammlehma ja ute kasvatamise üleminekutoetus, piima, veise ja ute üleminekutoetus ning põllumajanduskultuuri ja heinaseemne üleminekutoetus.

  • Ammlehma ja ute kasvatamise üleminekutoetuse, piima, veise ja ute üleminekutoetuse taotlemine toimub 2.-21. märtsini. Viie loomakasvatuse üleminekutoetuse eelarve on 12,83 miljonit eurot ning toetused makstakse välja hiljemalt selle aasta septembriks.
  • Põllumajanduskultuuri ja heinaseemne üleminekutoetusi saab taotleda 2.-21. maini. Kahe toetuse eelarve on 5,60 miljonit eurot ning toetused makstakse välja selle aasta detsembris.

Toetuste tingimused on leitavad:

Viie loomakasvatuse üleminekutoetuse tingimused

Põllumajanduskultuuri ja heinaseemne üleminekutoetuste tingimused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles