Zetor sai Eestis uue diileri

Ain Alvela
, Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetor Proxima 120 HS on varustatud Tšehhi traktoritootja enda neljasilindrilise 16 klapiga 4,2liitrise mootoriga, kuni 117 hj. Kiirust arendab see traktor kuni 40 km/h.
Zetor Proxima 120 HS on varustatud Tšehhi traktoritootja enda neljasilindrilise 16 klapiga 4,2liitrise mootoriga, kuni 117 hj. Kiirust arendab see traktor kuni 40 km/h. Foto: Zetorna.com

Tšehhi traktoritootja Zetor ametlik esindaja Eestis on käesolevast aastast põllumajandustehnika maaletooja OÜ Specagra.

Zetor on traktoreid tootnud 1946. aastast. Kuigi need traktorid on tuntud üle maailma, on Zetor eriti populaarne Euroopa põllumeeste seas.

Zetor on põllutraktorite tootmises teerajaja rollis. Mudel Zetor 30 oli esimene otsesissepritsega mootoriga traktor. Üsna tähtis tootearenduse seisukohalt on asjaolu, et Zetor toodab oma traktoritele kõik mootorid ise.

2016. aastal toodeti ja müüdi Zetoreid umbes 3200 tükki, enamik eksporditi, ekspordiriike oli 40.

Zetor on tuntud oma lihtsuse, vastupidavuse ja kvaliteedi poolest. Specagra lubab, et hoolitseb edaspidi ka kõikide nende Zetori omanike traktorite eest, kes soetasid selle varem teisi kanaleid kasutades.

Specagra oli siiani tuntud kui Lõuna-Korea tootja Daedong Kioti traktorite maaletooja. Veel müüakse Eestis Agrisemi ja teiste tootjate mullaharimisriistu, väetise- ja teraviljakülvikuid, kartulikombaine ja haagiseid.

2014. aastal müüdi Eestis 45 ja 2015. aastal 40 Zetorit. Siis jäi müük kaheks aastaks soiku, mullu leidis siinmail omaniku vaid üheksa selle Tšehhi traktoritehase traktorit. Zetori traktoreid, sh komplektis mitmesuguse metsatehnikaga, müüs siiani Eestis Peetri Talutehnika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles