KIK jagab looduskaitsesse kokku 3 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapaik Tääksis. Pilt on illustreeriv.
Pühapaik Tääksis. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) kolmanda taotlusvooru eelarve poollooduslike koosluste säilitamiseks ja taastamiseks on kokku 3 miljonit eurot. Taotlusi võetakse vastu vooru eelarve täitumiseni.

Looduskaitse kolmanda taotlusvooru eelarve Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist on 3 miljonit eurot, millest miljon eurot jaguneb kaitstavate elupaikade taastamiseks ning 2 miljonit eurot poollooduslike koosluste hooldamiseks vajaminevateks investeeringuteks, ütles KIK-i kommunikatsioonijuht Elina Kink BNS-ile.

15 esimest juba töös

«Tänaseks on esitatud neli taotlust. Tegu on nii-öelda jooksva vooruga, mis kestab kuni vooru eelarve täitumiseni. E-toetuse keskkonnas on taotlejatel töös juba 15 taotlust,» ütles Kink.

Meetmega toetatakse poollooduslike koosluste taastamist ja nende hooldamiseks vajaliku taristu rekonstrueerimist, rajamist ning töövahendite ja kariloomade soetamist.

Minimaalne toetussumma projekti kohta on 4000 eurot ning toetuse maksimaalne osakaal on 85 protsenti abikõlblikest kuludest. Toetust saavad taotleda looduskaitsega tegelevad mittetulundusühingud, sihtasutused, kohalikud omavalitsused ja omavalitsusliidud.

E-toetuse keskkond avati taotluste sisestamiseks 29. detsembril ja taotluste vastuvõtt algas 19. jaanuaril, taotlused tuleb esitada koos keskkonnaameti kooskõlastusega. Taotlusi võetakse vastu vooru eelarve piires. Taotluste vastuvõtmise lõpetamisest teavitatakse üleriigilises päevalehes ja KIK-i kodulehel.

KIK rahastab erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kuueteistkümne aastaga on riik KIK-i kaudu toetanud ligi 19 000 keskkonnaprojekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles